Haberler

Mutki'de Karla Mücadele Çalışması

Bitlis’in Mutki İlçe Özel İdare Müdürlüğü ekipleri, kapanan onlarca köy ve mezra yolunu yeniden ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Bitlis'in Mutki İlçe Özel İdare Müdürlüğü ekipleri, kapanan onlarca köy ve mezra yolunu yeniden ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

İlçe Kaymakamı Mehmet Kılıç, ilçe genelinde kapanan köy ve mezra yollarını yeniden ulaşıma açtıklarını ifade ederek, dondurucu havaya rağmen çalışmaların aralıksız olarak devam ettiğini söyledi. Kapalı yolların en kısa sürede açılacağını ifade eden Kılıç, ilçeye bağlı 60 köy ve 86 mezrada geniş çaplı karla mücadele çalışmaları yapıldığını söyledi. Kılıç, "Geçtiğimiz hafta sonu ilçede etkisini gösteren kar yağışının başladığı andan itibaren köy yolların trafiğe kapanmaması ve yağışın hayatı olumsuz yönde etkilememesi için mücadele başlatan İlçe Özel İdare Müdürlüğü ekipleri, 24 saat karla mücadele çalışmalarını devam ettiriyor. İlçe ve köy halkının olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için özellikle ana yolların ulaşıma kapanmaması noktasında kar küreme, tuzlama ve buzlanmayı önlemek için kar eritici solüsyon serperek yolları gündelik yaşamı rahatlatacak seviyeye ulaştırdık" dedi.

Kar temizlik çalışmalarını yakından takip eden vatandaşlar ise, İlçe Kaymakamı Kılıç'a ve Özel İdare Müdürlüğü ekiplerine özverili ve gayretli çalışmaları nedeniyle teşekkür etti.

İlçeye bağlı Bozburun Köyü Muhtarı Mehmet Sıddık Kardaş da, "Başta İlçe Kaymakamımız Mehmet Kılıç olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Kar yağışı olduğu zaman yollarımız hemen açılıyor. Herhangi bir sıkıntımız yoktur" şeklinde konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Kılıç Bitlis Mutki Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title