Haberler

Müthiş İddia

"Piri Reis Haritası'nın Şifresi" kitabının yazarı Metin Soylu, Amerika NASA Uzay Araştırmaları Merkezi, Piri Reis haritasından yola çıkarak tüm dünyadaki koordinatları yeniden hesapladı" dedi.

SKYTÜRK TV'de dün akşam yayınlanan Son Bakış adlı programına katılan Soylu, "Piri Reis'in haritasını tümevarım metodu ile eski haline getirdim. Bu çalışma sonrasında gördüğüm manzara korkunçtu. Çünkü Piri Reis'in çizdiği eser bir harita değil adeta bir fotoğraflama tekniği ile çizilmiştir. Bu konuyu 14 Ekim 1999 tarihinde Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla Amerika NASA Uzay Araştırmaları Merkezi'ne gönderdim. Piri Reis'in haritasına göre dünyanın yeni görüntüsü Geoid modelinden de çok ötede bir çizimdir. Buna göre savaşlarda nokta atışı denen bir detay var. Yani dünya yuvarlak olarak kabul edildiği için nokta atışı yapılırken sapmalar meydana geliyor. Ancak Amerika NASA Uzay Araştırmaları Merkezi, Piri Reis'in haritasından yola çıkarak yeni bir dünya modelinin farkına vararak dünya üzerindeki tüm yerleşim yerlerinin koordinatları yeniden hesapladılar. Çünkü tüm ülkelerin koordinatları yanlıştır. Askeri savaşlarda nokta atışında bu yüzden sapmalar oluyor. Amerika 1.Körfez Savaşı'nda Irak'ı nokta atışlarındaki hatalar sebebi ile ele geçirememişti. Ama şimdi 21 günde hatasız nokta atışları ile Irak'ı ele geçirmeyi başardılar. Piri Reis'in haritası yalnızca bir tarihi eser değildir. Uluslararası askeri stratejik bilgileri de içermektedir" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Metin Soylu Piri Reis Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title