Haberler

20 Bin Dönüm Arazi Peşkeş Çekiliyor

Güncelleme:

Batman merkezinin güney kısmında ve Üniversite yerleşke alanına yakın olan Batı Raman Kent Ormanı, hayata geçirilmeden yok oldu.

20 bin dönüm araziyi yeşillendirmek için dönemin Valisi ve şimdiki İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın projesi olan 'Kent Ormanı' hayata geçirilmeden yok oldu.

2004 yılında Batı Raman yamaçlarının orman olması için 2 bin kişi görevlendirilmiş ve 20 bin dönüm alana 2 milyon adet palamut ve meşe fidanı dikilmiş, Aradan geçen süre zarfında Batman Kent Ormanı gerçekleşmedi.

Ormanın oluşmamasında, boş arazilerin Batmanlı çok sayıda varlıklı ve tanınan kişi için peşkeş çekilmeye çalışıldığı iddia eden Turizm Tanıtım Derneği Başkanı ve Çevre Gönüllüsü Emin Bulut

"Günümüzde tek bir ağaca bile hasret kaldığımız bugünlerde, Batmanın en önemli yeşil alan projesi olan Batıraman Kent Ormanı, bilinçli olarak sahipsizliğe terk edildi. 20 Bin dönüm orman arazisine dikilen 2 milyon palamut ve meşe fidanından sadece 2 bin tanesi yeşerdi. Burası orman olması gerekeceği yerde ileride bazı kişilere peşkeş çekilmek için bu hale getirilmiştir" iddiasında bulundu.

"VALİ AZMİ ÇELİKTEN PROJEYE DESTEK BEKLİYORUZ"

Vali Efkan Ala zamanında trilyonlarca lira para harcanarak oluşturulmaya çalışılan devasa ormanlık alanın yeniden hayata geçirilmesi için Vali Azmi Çelik'ten destek beklediklerini ifade eden Bulut

"Batmanın nefes alabileceği yeşil bir kuşak için Valimizden duyarlılık bekliyoruz. Aksi taktirde bu 20 bin dönüm arazi birilerine peşkeş çekilecek" dedi.

Ayrıca, aynı arazide vatandaşların diktiği fıstık ve badem ağaçlarının ise yeşerdiği ve vatandaşlara ait bölümlerde herhangi bir sorunun yaşanmadığı görüldü.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Efkan Ala Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title