Haberler

Mutfakta Kaçak Tüp Bombası

Güncelleme:

Türkiye'nin Suriye ve Irak sınırlarında akaryakıttan sonra şimdi de tüpgaz kaçakçılığı yapıldığı ortaya çıktı.

Türkiye'nin Suriye ve Irak sınırlarında akaryakıttan sonra şimdi de tüpgaz kaçakçılığı yapılıyor. Sektör temsilcilerinin verdiği bilgiye göre, kaçakçılar markalı tüpleri kamyonlarla sınırın öte tarafına gönderiyor. Tüpler burada yeniden doldurulup ülkeye geri taşınıyor. Can ve mal güvenliği açısında büyük tehlike arz eden tüpler, daha sonra iç piyasada satılıyor.

ŞİRKETLER ALARMA GEÇTİ

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki bayilerden gelen şikâyetler üzerine Türkiye LPG Derneği harekete geçti. LPG Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selim Şiper ve yönetim kurulu üyeleri Ankara'ya çıkarma yaptı.

"TEHLİKE BÜYÜK"

Yöneticiler, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı'na tehlikenin boyutlarını anlattı ve ilgili kurumların harekete geçmesi istendi. LPG Derneği Başkanı Selim Şiper, "Yasa dışı tüpgaz ticareti, faciaya davet çıkarmak anlamına geliyor. İnsan sağlığı ve şirketlerin marka değeri açısından ne kadar büyük bir tehlike oluşturduğunu ilgili kurumlara tek tek anlattık. Kısa zamanda önemli adımlar atılacağını ümit ediyoruz" diye konuştu.

EPDK HAREKETE GEÇTİ

Öte yandan EPDK, bu konuda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na bir uyarı yazısı göndermeye hazırlanıyor. Kurum, kamyon ya da kamyonetle yapılan tüpgaz ticaretinin yasa dışı olduğunu ilgili kurumların tamamına bildirecek. EPDK kaynakları, tüplerin belli dönemlerde kontrol edilmesi gerektiğine de dikkat çekerek, "Darbeli, ezik ya da defolu tüplerin piyasadan çekilmesi gerekiyor. Bu nedenle sınırın ötesinde doldurulup, Türkiye'ye getirilen tüpler gerçekten büyük bir sorun oluşturuyor" değerlendirmesini yaptı.

ALTI BÜYÜK FİRMA VAR

Türkiye'de doğalgazın yaygınlaşması ise tüpgaz satışlarını düşüyor. 2009 yılında toplam büyüklüğü 1.1 milyon ton olan tüpgaz pazarı 2013 sonunda 833 bin tona geriledi. EPDK verilerine göre Türkiye'deki tüpgaz pazarının toplam büyüklüğü yaklaşık 5 milyar lira. Pazarın ana oyuncuları ise Aygaz, Milangaz, İpragaz, BP, Habaş ve Ergaz...

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Türkiye Suriye Irak Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (3)

yilmazMobil-ANDROID:

50 tl ye mal olan tupu 76 tl ye satarsan olacagi budur. insanlar ay sonunu nasil getirecegim diye dusunuyor

7
0
yanıtYanıtla
mehmetMobil-ANDROID:

bu tüpleri bu memlekete satan firma sahipleri evlerinde islerinde hep kaçak işci çalıştırırlar.12.kg tüpü 80.tl satarsan ve sonrada kacakçılığı önleyin tabi nasıl olsa garibanları düşünen yok iranda en fazla 15.tl satılan tüp nedense bu memlekete 80.tl. sen kan kaçak işçi çalıştırmayı bırak.milet parasını çöptemi topluyor sana versin

4
0
yanıtYanıtla
?????Mobil-ANDROID:

niye baska devlet bizden zenginmi tubu ucuza satiyorlar

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title