Haberler

Mutfak Tüpünden Soba

MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde oturan 43 yaşındaki Muammer Kıvrık, 2 mutfak tüpünden odun sobası yaparak, soğuk geçen kış günlerinde ısınmaya başladı.

MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde oturan 43 yaşındaki Muammer Kıvrık, 2 mutfak tüpünden odun sobası yaparak, soğuk geçen kış günlerinde ısınmaya başladı. Makina Mühendisleri Odası Marmaris Temsilcisi Gökhan Avanoğlu ise, tüpün içindeki gazın tamamen boşaltılmış olması gerektiğini, aksi halde tehlike oluşturabileceğini söyledi.

Datça'da havaların geçen yıllara göre çok daha soğuk geçmesi üzerine işyerini ısıtabilmek için arayışa giren, evli ve iki çocuk babası oto lastik tamircisi Muammer Kıvrık, kendisi bir soba yaptı. Halk arasında 'Şişman' olarak adlandırılan mutfak tüpünü odun haznesine çeviren Kıvrık, üstüne yine başka bir mutfak tüpünü kaynakla sabitledi. Kıvrık, alttaki tüpte yanan odunların ısısının, üstteki tüpün içinde bir süre beklediği için sobanın ortamı daha fazla ısıttığı belirtildi. Datça'da 12 yıldan bu yana oto lastik tamirciliği yaptığını söyleyen Kıvrık, şöyle dedi:

"Bugüne kadar böylesine soğuk bir kış görmedik. Havalar çok soğuk gidince, işyerine bir soba kurmak istedim. Elimde, işe yaramayan iki eski mutfak tüpü vardı. Tüpleri biri düz, diğeri ters olmak üzere birbirine kaynakladım. Altakini kesip odun yakabilecek hale getirdim. Üste koyduğum tüpü ise boruyla bacaya bağladım. Böylelikle bir odun sobası yaptım."

Soğuk kış günlerinde, işlerden fırsat buldukça soba başında kahve keyfi yaptıklarını belirten Kıvrık, "Zaman zaman komşu esnaf arkadaşlarım da sobanın başına gelip, ısınıyor. Bitişik komşum marangoz olduğu için kırpık tahta çok oluyor. Yakacak ihtiyacımız sorun olmuyor. Her dakika soba yandığı için gelen gidenimiz arttı" diye konuştu.

"TEHLİKELİ OLABİLİR"

Makina Mühendisleri Odası Marmaris Temsilcisi Gökhan Avanoğlu ise, "Tüpün içindeki gazın tamamen boşaltılmış olması gerekiyor, aksi halde yapım aşamasında tehlikeli olabilir. Standart dışı her türlü üretimin riski vardır. Ancak burada tüpler, kesilerek kullanılmış. İçinde basınç yok. Anadolu'nun çeşitli yerlerinde kullanılan varilden yapılma sobaların benzeri" dedi.

- Datçamuğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Marmaris Datça Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title