Haberler

Mutfağın Kalbi Bolu'da Lezzet Yarışı

Güncelleme:

Birbirleriyle kıyasıya yarışan aşçılar, hazırladıkları birbirinden lezzetli yemekler ve tatlılarla dünyaca ünlü şeflerin yer aldığı jüriyi etkilemeye çalıştı.

Yunan aşçı Stefanos Kassaras'ın yaptığı ve aralarında Yüzüklerin Efendisi'nin de yer aldığı ilginç figürlerle süslediği pastalar 3 ayrı dalda ödül aldı.

Dünyaca ünlü aşçılar hafta sonu Bolu'da buluştu. Dünya Şefler Birliği (WACS), Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED), Bolu Valiliği, Bolu Belediyesi ve Yeniçağa Profesyonel Aşçılar Derneği'nin (YEPAD) ortaklaşa düzenlediği 1.Uluslararası Bolu Mutfak Günleri lezzet yarışına döndü. Mutfak Günleri kapsamında düzenlenen ve 3 gün süren yarışmalarda 11 ülkeden Bolu'ya gelen 400 aşçı lezzet yarışında hünerlerini sergiledi. Birbirleriyle kıyasıya yarışan aşçılar, hazırladıkları birbirinden lezzetli yemekler ve tatlılarla, aralarında Zeki Açıköz, Mehmet Gök, Mehmet Soykan, Eyüp Kemal Sevinç, Fikret Özdemir, Vedat Başaran ile Dünya Şefler Birliği'nden (WACS) Afrika Başkanı Thomas Andreas Gugler, Uve Micheil, Iztok Legal, Karl Heinz Haase'nin de yer aldığı dünyaca ünlü şeflerin yer aldığı jüriyi etkilemeye çalıştı.

Tabiatın Kalbi Bolu, hafta sonu Mutfağın Kalbi oldu. Bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Bolu Mutfak Günleri'nde dünyanın dört bir tarafından gelen aşçılar, Osmanlı Saraylarının emanet edildiği Bolulu aşçılarla yarıştı. Bolu'nun merkezinde İzzet Baysal Caddesi'nde kurulan dev mutfakta 13 ayrı kategoride hünerlerini sergileyen aşçılar yaptıkları birbirinden lezzetli yemekleri ve tatlıları ile jüri üyelerinin önüne çıktı. 3 gün süren ve 400 aşçının kıyasıya rekabetine sahne olan yarışmalarda jüri üyeleri de zorlandı.

Profesyonel şeflerden aşçılık öğrencilerine kadar geniş bir katılım yelpazesi olan yarışma kapsamında aşçılar, Orijinal Osmanlı Mutfağı, Uzakdoğu Mutfağı, Bireysel Engelliler, Dekoratif ürünler, Yılın Altın Türk Şefi, Canlı Performans Meze Yarışması, Restoran Tatlı Tabağı, Siyah Kutu kategorilerinde yarıştı.

ÜNLÜ ŞEFLER JÜRİ ÜYESİ

1. Uluslararası Bolu Mutfak Günleri'ne Almanya, Fransa ve Slovenya'nın da aralarında olduğu toplam 19 ülkeden ünlü şefler ile Türkiye'den beş yıldızlı otellerin şefleri ve gastronomi dünyasının tanınmış simaları jüri üyesi olarak katıldı.

Türkiye'den Zeki Açıköz, Mehmet Gök, Mehmet Soykan, Eyüp Kemal Sevinç, Fikret Özdemir, Vedat Başaran'ın yanı sıra ve yurt dışından Dünya Şefler Birliği'nden (WACS) Thomas Haller, Uve Micheil, Iztok Legal, Karl Heinz Haase'nin de yer aldığı jürinin başkanlığını WACS Afrika Başkanı Thomas Andreas Gugler yaptı.

Bolu Mutfak Günleri'nde Yunanlı aşçı Stefanos Kassaras'ın yaptığı ve aralarında Yüzüklerin Efendisi'nin de yer aldığı ilginç figürlerle süslenen pastalar 3 ayrı dalda ödül aldı.

Yarışmalarda Bolulu ustaların, yurtdışından gelen meslektaşları ile girdiği lezzet yarışında üstünlükleri jüri üyesi uluslararası şeflerden aldıkları oylar ve ödüllerle bir kez daha tescillendi.

BOLU MUTFAĞIN DA KALBİ OLACAK…

Bolu'nun Osmanlı Saray Mutfağına aşçı yetiştirdiğini ve Bolulu aşçıların dünyaca ünlü olduğunu hatırlatan Bolu Belediyesi Başkanı Alaaddin Yılmaz, Mutfak Günleri'nin ödül töreninde yaptığı konuşmada özellikle yurt dışından gelen aşçılara ve şeflere katılımlarından dolayı teşekkür etti. "Mutfak denilince Türkiye'de akla Bolu geliyor" diyen Alaaddin Yılmaz, "Doğal güzellikleri ile meşhur Bolu "Tabiatın Kalbi" olarak tescillendi. Bu etkinlikle Bolu Mutfağın Kalbi oldu. Geçen yıllarda yerel düzeyde yapılan Bolu Mutfak Günleri'ni bu yıl uluslararası düzeye taşıdık. Bolu'yu Türkiye'de ve tüm dünyada tanıtmak için harekete geçtik. Bolu'yu marka kent haline getireceğiz. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu Bolu'nun Kültür Turizm ve Gelişim Bölgesi ilan edileceğini açıkladı. Konu Bakanlar Kurulu'nun gündeminde. Kısa sürede çıkmasını beklediğimiz bu düzenleme ile Bolumuza yapılacak turizm yatırımları için artık 5'inci bölge teşviklerinden yararlanılabilecek. Bolu'ya turizm yatırımcılarını bekliyoruz." diye konuştu.

1. Uluslararası Bolu Mutfak Günleri'nin genç aşçılar ve aşçı adayları için önemli bir fırsat olduğunu vurgulayan Mutfak Akademisi Kurucu Şefi Kemal Sevinç de konuşmasında, Bolu Mutfak Günleri'nin özellikle genç aşçılar için önemli bir fırsat olduğunu ve dünyanın dört bir yanından gelen ünlü aşçılarla tanışma fırsatı bulduklarını söyledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Eyüp Bolu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title