Haberler

Mütareke Kutlamaları Başladı

Bursa’nın Mudanya ilçesinde “Mütareke Şenlikleri” başladı.

Bursa'nın Mudanya ilçesinde "Mütareke Şenlikleri" başladı.

Mudanya mütarekesinin 92. yılı dolayısıyla düzenlenen kutlamalar Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ın açılış konuşması ile başladı. Mütareke Alanı'nı dolduran kalabalığa seslenen Türkyılmaz, "Mudanya'mızı bütün Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmaya başladık. Mudanya, I. Dünya Savaşı'nın noktalandığı ve barışın imzalandığı yer. Mudanya'mız artık özgürlüklerin, demokrasinin, barışın ve kardeşliğin şehri oluyor. 365 gün Türkiye'de Mudanya konuşulacak. Dünyadaki bütün kavga ve savaşları kınıyorum" dedi.

Mudanya'da misafir olarak bulunan Romanya Mecidiye Belediye Başkanı Marian Iordache de, "Sizinle olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bugünlerde barış daha çok lazım" diye konuştu.

Romanya folklor gruplarının gösterilerinin ardından Colour of Turkey grubu gösterisi sundu. Topluluk, Anadolu'nun çeşitli yörelerinden oyunlar sergiledi. Kutlamaların ilk günü Yılmaz Güney'in Yol filmi ve gece Mudanya-Burgaz-Tirilye tekne turu ile sona erdi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hayri Türkyılmaz Türkiye Mudanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title