Haberler

Mut'ta Yaz Kuran Kursları

Mersin'in Mut ilçesindeki yaz Kuran kursları başladı.

Mersin'in Mut ilçesindeki yaz Kuran kursları başladı.

Mut Müftüsü İbrahim Köksal, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanlığı bünyesinde gerçekleşen yaz Kur'an kurslarına yaş ve okul şartı aranmadan kayıtlar yapıldığını belirterek, "Her yaştan insanlar yaz Kur'an kurslarında Kur'an eğitimi alabilecek. Kur'an eğitiminin yanı sıra temel dini bilgiler, siyer ve ahlak derslerinin de yer aldığı kurslarda "Dinimi Öğreniyorum", "Elif-Ba" kitapları ve Kur'an öğrenme CD'lerini ücretsiz olarak öğrencilere dağıttık. Kurs süresince il spor müdürlükleri işbirliğiyle öğrencilerin çeşitli alanlarda spor yapmalarına da imkan sağlanacak" dedi.

176 cami ve 24 Kuran kursunda verilen kursa 196 öğretim görevlisi ile birlikte 3 bin 500 öğrencinin katıldığını ifade eden Köksal, 24 Haziran Pazartesi başlayan kursların, 3 bölüm olarak devam edeceğini, birinci dönemin 24 Haziran - 12 Temmuz, ikinci dönemin 15 Temmuz - 2 Ağustos, 3. dönemin ise, 5 Ağustos - 23 Ağustos'ta sona ereceğini kaydetti.

Laal Paşa Camisi İmam Ahmet Işık da, bu yıl kurslara ilginin yoğun olduğunu belirterek, "Kurslarımıza kız öğrenciler daha çok ilgi gösteriyor" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Köksal Mersin Mut Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title