Haberler

Mut'ta Toplu Açılış Töreni

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mut’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan hizmetlerin toplu açılışını gerçekleştirdi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mut'ta Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan hizmetlerin toplu açılışını gerçekleştirdi.

Açılışa, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, MHP Mersin Milletvekilleri Baki Şimşek ve Ali Öz, Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, MHP Mersin milletvekilleri adayları, köy muhtarları, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, açılışta yapığı konuşmada, "Öncelikle sizlerle beraber olmaktan ve bu hayırlı hizmeti sizlere sunmaktan çok büyük bir onur duydum. Seçim öncesi sizlerin karşısına çıkıp hizmetlerimizi tek tek sayarak söz verdik. Yapamayacağımız hizmetin sözünü vermeyiz. Verdiğimiz her sözün de attığımız her imzanın da sonuna kadar arkasındayız. Bugün verdiğimiz sözlerin hayat geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün Mut ilçemiz için hayata geçirdiğimiz hizmetleri siz kıymetli hemşehrilerimizle paylaşmak istiyorum" dedi.

"30 Mart seçimlerinde Mut'umuzun eksiklerini tamamlamak, size layık daha yaşanılabilir, ferah, güvenli ve huzurlu bir kent sözü vermiştik" diyen Kocamaz, bugüne kadar yapılan hizmetleri şöyle sıraladı: "Mut ilçemize toplamda 838,54 ton asfalt dökmüşüz. 1. kat 68 km ve 2. kat ise 48 km olmak üzere 115 km asfalt yol yapmışız. Bunların yanında şebeke kanalizasyon çalışmalarımız ve atık su tesisiyle çalışmalarımızı da son hızla sürdürüyoruz. Toplamda 43 bin metre şebeke hattını yeniledik. Mut'umuz için önemli olan pek çok çalışmayı da en kısa zamanda hayata geçirmek için çabalarımız devam ediyor. 57 bin kişilik Mut atık su tesisi için bugüne kadar toplam 8 milyon 300 bin TL harcama yaptık. Tesiste şu anda deneme işlemleri yapılmakta olup 15–20 gün içerisinde tesisi açmayı planlıyoruz. Meydan mahallesi kanalizasyon işi sözleşmesi 3 Ekim 2015 tarihinde imzalanmış ve 90 günde bitirilecektir. Ayrıca Deveci, Yatırtaş ve 63 evler mahallelerinde MESKİ'nin öz kaynaklarıyla kanalizasyon çalışmalarını sürdürüyoruz."

"Üreticimize olan desteğimiz devam edecektir" diyen Kocamaz, "Sadece Mut ilçesinde dağıttığımız 41 bin metre sulama borusu ile üreticilerimize destek olduk. Elmapınarı Mahallesi'nde içme suyu ile ilgili bir problem vardı önümüzdeki hafta çalışmalarını başlatıyoruz buradan müjdesini veriyorum. Hasta nakilleriniz için ilçeye 1 adet ambulans tahsis ettik. İlçenin ihtiyacı olan çöp kamyonlarını ilçeye teslim ettik. İlçenin nüfusuna yetişebilmesi için cenaze aracı filosuna da 1 adet araç verdik. Ayrıca Büyükşehir hizmetlerinin yürütülmesi işinde iş makinası, araç ve kamyon tahsisi yapıldı. Daha sağlıklı bir ilçe için haşere ilaçlaması 4 aracımızla 7 bin 800 noktada sürdürüldü. İlçede halı saha, kayısı heykeli ve kale içi ahşap restorasyon yapıldı. Bu hizmetlerimizin Mut halkına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Yine güzel hizmet ve projeler vesilesiyle sizlerle defalarca buluşmayı temenni ediyorum" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk ise konuşmasında, "7 Haziran'dan bu yana ülkemiz hiç de hak etmediği hiç de arzu etmediğimiz bir takım sıkıntılarla karşı karşıya kaldı. Bu güne kadar 160'a yakın şehit verdik. Daha dün kahpe bir el birçok vatandaşımızı katletti. Oysaki biz bu kürsülerden sürekli hizmetlerin anlatılmasını istiyoruz. Bu milleti kana, gözyaşına boğmak yerine bu millete hizmet edilmesini istiyoruz. Eğer fırsat verilir ise bunlara da ulaşabilecek imkanlara sahip olduğumuzu görüyoruz. Sayın Kocamaz 30 Mart 2014 yılında seçildi ve göreve başladı. Bunun neresine bakarsanız bakın 6 ayı kendi ekibini tanımak ve kurmakla geçti. Kısa bir sürede hizmetlerini fazlasıyla verdi" dedi.

Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz ise, "Bu ilçede yıllarca sulama ve tarım sorunları bitmedi. Ne kadar paramız var ise tarıma yatırdık. Öyle bir seviyeye geldik ki tarıma damga vurur hale geldik. Türkiye'de bu kadar Büyükşehir'in içerisinde tarımsal hizmetleri kurup tarıma destek veren tek Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz" diye konuştu.

İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz ise konuşmasında, "Mersin Büyükşehir'in hizmetlerini gerçekleştireceğimiz bu açılışta yayla mahallelerimizin önemli bir sorunları çözülmüş durumdadır. Asfalt çalışmasında emeği geçenleri tebrik ediyor, yapılan hizmetlerin hayırlı olmasını diliyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından toplu açılış kurdelesi dualar eşliğinde kesildi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhanettin Kocamaz Oktay Öztürk Mersin Mut Yerel Haberler

title