Haberler

Mut'ta İş Makinesi Operatörleri Yetiştirme Kursu Başladı

Mut Kaymakamlığı tarafından hayata geçirilen "Bu kursta bir iş var" projesiyle 288 kişiye iş makinesi operatörlüğü belgesi verilecek.

Mut Kaymakamlığı tarafından hayata geçirilen "Bu kursta bir iş var" projesiyle 288 kişiye iş makinesi operatörlüğü belgesi verilecek.

Kaymakam Mehmet Ali Akyüz, Mut Halk Eğitim Merkezi Konferans Solanu'nda yapılan bilgilendirme toplantısında, açılan bu kurslarla birçok kişiye iş imkanı sağlayacak olmanının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Sosyal devlet olmanın gereği olarak bir takım görev ve sorumluluklarının olduğunu ifade eden Akyüz, şöyle devam etti:

"Bu bilinçle ilçemizde bulunan işsiz ve mesleği olmayan vatandaşlarımıza kol kanat germek, devlet olarak boynumuzun borcudur. Biz de iş makinesi operatörleri yetiştirmek amacıyla 'Bu kursta bir iş var' projesini hayata geçirdik. Kursun bitiminde ise mezunlara iş makinesi operatörlük belgesi verilecek. Bu sayede işi olmayan vatandaşlarımıza da iş imkanı sağlamış olacağız."

Düzenlenecek kursta, 72 saatlik teorik eğitimin verileceğini anlatan Akyüz, ilk katılım için 120 kişilik kontenjan belirlediklerini ançak taleplerin yoğunlaşması nediniyle kontenjanı 288 kişiye çıkardıklarını belirtti.

25 Ekim'de başlayan eğitimin, şubat ayının sonunda tamamlanacağını bildirildi.

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Ali Akyüz Mut Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title