Haberler

Peşmerge Saldırıya Hazırlanıyor: IŞİD'i Kürdistan'dan Kovacağız

Güncelleme:

Kürt peşmergeler ile IŞİD'e bağlı gruplar arasındaki çatışmalar şiddetlendi. Peşmerge komutanı "Kürdistan bölgesi sınırlarından IŞİD'i kovacağız." dedi.

Irak’taki Musul kenti yakınlarındaki Zummar nahiyesinde, Kürt peşmergeler ile IŞİD'e bağlı gruplar arasındaki çatışmalar şiddetlendi. Peşmergeler, IŞİD'in, son saldırısında 40 peşmergenin ağır yaralanması üzerine saldırı pozisyonuna geçti.

62 IŞİD MENSUBU ÖLDÜRÜLDÜ

Bölgedeki Kürt kanalları IŞİD'e bağlı silahlı grupların, Zummar nahiyesini ele geçirmek için Peşmerge güçlerine saldırıda bulunduğunu çatışmalarda IŞİD terör örgütüne mensup 62 kişinin öldürüldüğü belirtildi.

PEŞMERGELER TOPLANDI, SALDIRIYA GEÇİYOR

Üst düzey peşmerge komutanları, Erbil'de toplanarak, son durumu değerlendirirken karşı savunma pozisyonundan çıkıp, saldırıya geçme kararı aldkları belirtildi. Bu doğrultuda Erbil ve Duhok'tan, Zummar'a askeri sevkiyat yapıldı.

PEŞMERGENİN SABRINI TAŞIRAN OLAY

Peşmerge komutanlarından General Abdurrahman Kewrini, IŞİD'in, son saldırısında 40 peşmergenin ağır yaralanması üzerine saldırı pozisyonuna geçtiklerini söyledi.

"IŞİD'İ KÜRDİSTAN'DAN KOVACAĞIZ"

Kewrini, "Hiçbir şekilde durmayacağız. Kürdistan bölgesi sınırlarında IŞİD'i kovacağız." dedi.

BARZANİ "ŞENGAL'İ GERİ ALACAĞIZ" DEYİP IRAK HÜKÜMETİNİ SUÇLADI

Kürdistan Bölge Başkanı Mesut Barzani de, Şengal Bölgesinde saldırıya maruz kalan Yezidiler'in Din İşlerinden sorumlu Şeyh ve beraberindeki heyeti kabul ederken "Peşmerge güçleri, 2 aydır tek başına teröre karşı savaşıyor. Hiç bir düşman Yezidi Kürtleri yok edemeyecektir. Üzerine basarak söylüyorum ki, Şengal'in her karış toprağını kurtarmak, Yezidi kardeşlerimizi savunmak için ciddi ve kararlıyız? Ezidi Kürtlerini korumak ve Şengal bölgesini geri alma konusunda kararlıyız. Irak hükümeti ve uluslararası güçler, teröre karşı savaşta Kürdistan halkına yardım etmediler. Buna karşı Kürt halkının kendini savunmak için silahlar edinmesi konusunda engelleyici oldular" dedi.

MALİKİ TALİMAT VERDİ

Barzani'nin bu açıklamasının ardından Irak Başbakanı Nuri el Maliki'nin, Irak hava kuvvetlerine, "IŞİD'e karşı peşmergeye yardım edin" talimatı verdiği öğrenildi.

İHMALLER İÇİN SORUŞTURMA AÇILACAK

Barzani, halkın can ve mal güveliğinin korunması konusunda ihmali bulunanlar hakkında soruşturma açılacağını ekledi.

88 EZİDİ KÜRT İDAM EDİLDİ

Bu arada IŞİD'in Sincar'ı ele geçirdikten sonra bölgede Ezidi avı başlattığı öğrenildi. Dün sabah Sincar ve çevresinde 88 Ezidi Kürdün idam edildiği bildirildi.

PKK "ŞENGAL'E MÜDAHALE EDECEĞİZ" DEMİŞTİ

PKK kanadından Murat Karayılan, dün gece Şengal'e müdahale edeceklerini belirtti. ANF'de yer alan habere göre; PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, HPG olarak Şengal'e bu gece müdahale edeceklerini belirtti "ve gerilla orada kalacaktır" dedi.

Sterk TV'ye konuşan Murat Karayılan "Şengal'de Kürtlük ruhu vardır: IŞİD'e bırakmayız. Tüm halkımız bilsin ki, gücümüz oranında bu gece Şengal'e müdahale edeceğiz ve gerilla orada kalacaktır" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mesut Barzani Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (55)

Murat:

bunlar Türkiyenin beddualari. 30 sendedir Türkiye yi rahat birakmiyorsunuz. Sonunda basiniza bella geldi iste. Simdi yeyin kendiniz. Hepiniz geberin.

25
25
yanıtYanıtla
bilgiç:

vur işid vur,temizle hepsini.

9
41
yanıtYanıtla
Özgür Halk için:

Biraz adam olun lan siz o gerillaya da kürtlerede kurban olun onlar halkını savunuyor.para almıyorlar lüks villalar yada kızlar vadedilmiyor onlara sadece özgür halkı için canıyla savaşıyorlar ve unutmayınki işit gibi katliyam yapmıyor.Tersine yardım ediyorlar

27
15
yanıtYanıtla
Muratttbob2020@freenet.de:

Türkiye de son 30 senedir özgürlük icin, halkini savunmak icin savasti. Ve bu dönem bitmis görüküyor. Cünkü yahudilerin ve ermenilerin kullandiklari PKK artik mesgul.

yanıt0
yanıt0
rahmanova:

yıllardır türkiye savaştı pkk ile şimdide pkk savassın işid ile öyle olmaz böyle olur

22
19
yanıtYanıtla
mehmet:

İnşallah ışıd sızı gebertır.yersınız bırbırınız farkınız yok

19
22
yanıtYanıtla
emrah çiçek:

kürdistan ışide mezar olucak

32
7
yanıtYanıtla
baran:

vur la ışid vur.

15
23
yanıtYanıtla
kırmancizani):

peşmergelermiş yok kckmış yok pydmiş inş. sonunuzu getirir ışıd. yıllardır bizim, suriyenin,ırakın, iranın topraklarını işgal etmeye çalışıyorsunuz. ama belanızı bulacaksınız. tabii ki kürtlere bişey demiyorum.. sadece o dağdaki, cocukları kaçıran, kızları kendilerine peşkeş çeken iğrenç mahluklar için diyorum. ve bu konuda ışıd''ı destekliyorum.

11
24
yanıtYanıtla
turkoeko6321@gmail.com:

gecmisin ile gelecegin arasinda bir hidayet bagi olusturtma bana

yanıt0
yanıt0
Tüm 55 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title