Haberler

Irak Savunma Bakanlığı: Musul Yakında Kurtarılacak

Güncelleme:

Irak Savunma Bakanlığı, Musul'daki sivil vatandaşlara uçakla bildiri dağıtarak, kentin yakın bir zaman içerisinde kurtarılacağı müjdesini verdi.

Irak Savunma Bakanlığı, terör örgütü IŞİD'in kontrolünde bulunan Musul'daki sivil vatandaşlara uçakla bildiri dağıtarak, kentin yakın bir zaman içerisinde kurtarılacağı müjdesini verdi.

"RAMADİ KURTARILDI, SIRA MUSUL'DA"

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Musul Sorumlusu Sait Memuzini AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Uçaklar gece ve sabahın erken saatlerinde olmak üzere iki defa kısa açıklamaların yer aldığı bildirileri dağıttı. Irak Savunma Bakanlığı tarafından hazırlanan bildiride, Ramadi kentinin kurtarılmak üzere olduğu ve sıranın Musul'a geldiği bilgisi yer alıyor" ifadelerini kullandı.

HALKA "IŞİD MEVZİLERİNDEN UZAK DURUN" UYARISI

Söz konusu bildiride, Irak ordusu ve Peşmerge güçlerinin ortak operasyonu sonucu Musul'un kurtarılacağının yer aldığını söyleyen Memuzini, "Halka, IŞİD'in mevzilerinden uzak durmaları ve kendilerini korumak için önlem almaları talep ediliyor" dedi.

IŞİD'in kontrolündeki bölgelere birçok defa farklı tarihlerde bildiri dağıtıldığını hatırlatan Memuzini, "Buradaki amaç sivil halka sizi unutmadık mesajı vermektir" şeklinde konuştu.

Irak Savunma Bakanlığı, 17 Ekim tarihinde IŞİD'in kontrolünde bulunan bölgelerdeki vatandaşlarına uçakla bildiri dağıtmış, örgütün üs olarak kullandığı alanların Google Maps aracılığıyla tespit edilmesini istemişti.

Kaynak: AA / Dünya

Ramadi Musul Irak Dünya Haberler

500

Yorumlar (15)

ağrılı:

SİZ ANCAK MASUMLARI ÖLDÜRÜRSÜNÜZ ZAVALLILAR İŞİDİN BİR ASKERİ SİZİN BİNTANEYE BEDELDİR AMERİKA UŞAKLARI

15
28
yanıtYanıtla
Halid:

bu söze ancak Allahuekber denir

yanıt0
yanıt0
Millimeter au mhp cay seker:

Tayyip bey sarayda boş oda varmı sokakta kaldım

26
6
yanıtYanıtla
HADİ BAKALIM, GÖRELİM.:

IŞİD ''EN MUSUL''U KURTARACAKLARMIŞ. . . YESİNLER SİZİN YALANINIZI. . . IŞİD GELDİĞİNDE TEK BİR KURŞUN SIKMADAN, SİLAHLARI DAHİ BIRAKIP ARKASINA BİLE BAKMADAN KAÇIP GİDEN IRAK ASKERLERİ DEĞİL MİYDİ ACABA?. . . KORKAKLAR VE ÖLÜMDEN KORKANLAR DAİMA TOPRAKSIZ VE VATANSIZ KALIR. . . DÜNYA GERÇEKLERİ BÖYLE İŞTE. . . .

20
5
yanıtYanıtla
Türkiyem:

Bitirin bu islam dusmani seytanlari isitlileri nusrayi hepsini alcaklar ortadogunun fesatlari musluman halka ne eziyetler verdiniz yerinden yurdundan etiniz

17
4
yanıtYanıtla
Firat:

once iran ve pkk bitecek kocum sen provokona devam et iranci seni

yanıt7
yanıt10
TÜRK:

fırat dicle aganın iran sizin ikinci eviniz di pkk da açılım ortağınız işid de pkk da iranda türk düşmanıdır lakin günlük soy değiştiren sen anlayamazsın

yanıt5
yanıt5
okan okka:

musulda tahminen 70 bin militanı var ışidin. . . nasıl kurtaracakmış ardına bile bakmadan kaçan şiiler musulu. . . hayretle karşıladığım bir açıklama daha. . . . .

6
13
yanıtYanıtla
Arap Abdul:

isid denencaniler cehenneme gönderiyoruz

16
3
yanıtYanıtla
GAZİ...:

İsit..musulu isgal edende Topu Tufeyi birakip kacanlar irak askerleri deyilmiydi...Amerika iraki isgal edende Ciceklerle karsilayan yine irak askerleri deyilmiydi....simdi Hangi kahraman Askerle isiti musuldan cikaracakmis....

15
3
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title