Haberler

Musul Valisi Ticari İlişkiler İçin Gaziantep'te

Güncelleme:

Bir takım ticari ilişkiler yapmak için Gaziantep'e gelen Musul Valisi Atheel Nuceyfi, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey'i ziyaretti etti.

Bir takım ticari ilişkiler yapmak için Gaziantep'e gelen Musul Valisi Atheel Nuceyfi ve beraberindeki heyet, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'i ziyaretti etti.

Karşılıklı fikir alışverişi ve sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyarette Başkan Güzelbey, belediyenin projelerini ve faaliyetlerini anlattı. Musul ile ulaşım, altyapı-su ve geri dönüş alanında proje işbirlikleri yapabileceklerini vurgulayan Güzelbey, iki kardeş ülkenin ilişkilerinin gelişmesine önem verdiklerini kaydetti.

Bugün burada kardeşlik ilişkilerinin temellerini attıklarını açıklayan Güzelbey, "Bu yakın ilişkilerin her iki ülkede yaşayan insanların yaşam kalitesine katkı sunacağına inanıyorum. Biz birikim ve deneyimlerimizi Musullu kardeşlerimizle paylaşmaya hazırız" dedi.

Musul heyeti gelmeden önce ufak bir araştırma yaptıklarını ve ihtiyaç olunan alanda yardıma hazır olduklarını ifade eden Güzelbey, Musul'un özellikle ulaşım ve su konusunda sıkıntı çektiğini, bu doğrultuda da yardım işbirliğine hazır olduklarını belirtti.

Musul Valisi Atheel Nuceyfi'nin 5 yıl önce yine Gaziantep'e geldiğini ve uzun bir aradan sonra tekrar Gaziantep'e gelmesinin mutluluk verici olduğunu aktaran Güzelbey, bu doğrultuda Gaziantep- Bağdat hızlı tren seferlerinin yeniden hayata geçirilmesi için bir çalışma yapacaklarını da dile getirdi.

5 yıl aradan sonra yeniden geldiği Gaziantep'te birçok değişimi ve yeniliği gördüğünü dile getiren Musul Valisi Atheel Nuceyfi, "Gaziantep'e birkaç ticari anlaşma yapmak için geldik. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin de projelerine ve işbirliği önerilerine sıcak bakıyoruz. Türkiye'nin mevcut olan ileri teknoloji ve birikimlerinden istifade etmek isteriz" diye konuştu.

Gaziantep'in kendilerine coğrafi ve kültürel açıdan yakın bir şehir olduğunu belirten Vali Nuceyfi, bu yakınlığın ticari işbirliğine de katkı sunacağını ifade etti.

GAZİANTEP-BAĞDAT TREN SEFERLERİ YENİDEN BAŞLAYACAK

Şuanda faaliyette olmayan Gaziantep- Bağdat hızlı tren seferlerinin yeniden hayata geçirilmesi için Ulaştırma Bakanlığı'nın bir çalışma yaptığını ifade eden Musul Valisi Nuceyfi, bu hattı Suriye'ye uğratmadan Bağdat'a ulaştırabileceklerini aktardı.

Nuceyfi, Gaziantep-Bağdat hızlı tren hattını Habur sınır kapısını kullanarak yeniden hayata geçirebileceklerini vurguladı.

Başkan Güzelbey'in Gaziantep'e has el yapımı bakır pilavlık hediye ettiği ziyarette; Musul Vali Yardımcısı Abdulgader Abdullah Batush, Vali Yardımcısı Hasan Dhannoon Saleem, Gaziantep Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, GASKİ Genel Müdürü Fahreddin Uslusoy ve Genel Sekreter Yardımcıları İbrahim Evrim ile Cengiz Ağar da hazır bulundu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Asım Güzelbey Bağdat Musul Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title