Haberler

Musul'u IŞİD'den Kurtarma Operasyonu Başladı

Güncelleme:

Irak ordusu, Peşmerge güçleri ile birlikte Musul'u terör örgütü IŞİD'den kurtarma operasyonunu başlattı. Operasyona koalisyon uçakları da destek veriyor.

Irak Savunma Bakanlığı, Haziran 2014'ten bu yana IŞİD'in elinde olan ve antik kent Palmira ile birlikte ordunun son 2 yıldaki en büyük iki kaybından biri olarak görülen Musul'a, uzun süredir beklenen operasyonu başlattı.

"FETİH" OPERASYONU

Irak Savunma Bakanlığı'na bağlı Ortak Operasyonlar Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Fetih" operasyonunun Musul Operasyonları Komutanlığı ile ona bağlı birlikler ve Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi'nin katılımıyla üç cepheden başlatıldığı belirtildi.

BAZI KÖYLER ALINDI, IRAK BAYRAKLARI ASILDI

Açıklamada, söz konusu operasyon sırasında Musul'a bağlı en-Nasır, Garmandi, Gudeyle ve Harbardan köylerinin örgütten geri alınarak Irak bayraklarının asıldığı ifade edildi.

Iraklı güçlerin operasyonda ilerleme kaydettiği aktarıldı.

SİVİLLERE UYARI: IŞİD KARARGAHLARINDAN UZAK DURUN

Açıklamada, sivillere seslenilerek, "IŞİD'e ait karargah veya silah depolarından uzak durunuz. Çünkü bu yerleri önümüzdeki saatler ve günler içerisinde hedef alacağız." ifadelerine yer verildi.

"Irak terörle mücadele güçleri, Haşdi Şabi ve Birleşik polis güçleri, terör örgütü IŞİD'e karşı Halidiye Adası, Enbar'ın batısı ve Musul'un güneyinde aynı anda operasyonları yürütüyor." denilen açıklamada, örgütün elinde bulunan diğer toprakların da geri alınması için yeni operasyon hazırlıkları yapıldığı aktarıldı.

KOALİSYON UÇAKLARI HAVADAN DESTEK VERİYOR

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona ait savaş uçakları ise, dün geceden bu yana operasyon yapılan bölgelere havadan bombardıman düzenleyerek destek veriyor.

PETROL KUYULARINI ATEŞE VERİYORLAR

Bölgede şiddetli çatışmalar yaşandığını bildiren Rudaw'ın haberine göre, terör örgütü IŞİD üyeleri, uçakların hedef saptayamaması için petrol kuyularını ve ham petrolle doldurdukları çukurları ateşe veriyor.

Kaynak: AA / Dünya

Musul Irak Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500

Yorumlar (165)

AZAT21:

kürtleri iyi izleyin yine zafer kazanıcaz kobanede olduğu gibi yakında türkiyede bizim olacak

16
36
yanıtYanıtla
Halo:

Srn turkleri tanimamissin tanidiginda da senin icin cok gec olacak

yanıt10
yanıt1
SALO:

KOBANİDEN KAÇIP BURADA YORUMMU YAPIYORSUN KOBANİ TAVUĞU

yanıt7
yanıt1
Aşk:

Salak zaten idrak etmek istemediğiniz buya Türkiye zaten sizin ülkeniz. Allah ıslah etsin sizi

yanıt3
yanıt0
GAMZE:

ISIDI GEBERTIK CE BIZIM TR YOBAZLARI KAFAYI YICEKLER MUBAREKLER, UZULMEYIN SIRA SIZEDE GELICEK TAYIBAN BOZUNTULARI

12
26
yanıtYanıtla
MEMO:

İŞİDİNDE SİZİN GİBİ DÜŞÜNENİNDE SİZİ YALANLARIYLA BESLİYENLERİNDE ALLAH BELASINI VERSİN HA TABİ PKKYIDA UNUTMADIK NEDE OLSA ODA SİZİN YOL ARKADAŞINIZ.

yanıt4
yanıt3
YAPMA YA.:

AMZE SEN NE DİYORSUN ÖYLE?

yanıt2
yanıt0
kara:

allahım sen mucahitlere direniş gücü ver haçlıların kalbine korku sal. . .

24
13
yanıtYanıtla
süriyeli:

salmis korkuyu reza ötüyor

yanıt3
yanıt2
Aaa:

Musul turkmenlerin ve sunni araplarin

27
8
yanıtYanıtla
Tüm 165 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title