Haberler

Musul'u Deaş'tan Kurtarma Operasyonu

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Musul'un batısını terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonu sırasında sivillerin zarar görmemesine öncelik verdiklerini belirterek, DEAŞ'a katılanlara bir kez daha silah bırakma çağrısında bulundu.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Musul'un batısını terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonu sırasında sivillerin zarar görmemesine öncelik verdiklerini belirterek, DEAŞ'a katılanlara bir kez daha silah bırakma çağrısında bulundu.

İbadi, yaptığı yazılı açıklamada, Musul'un batısına yönelik operasyonda güvenlik güçlerinin uyması gereken talimatlar hakkında bilgi verdi.

Operasyona katılan ve destek olan güçlerden, sivillerin korunması, güvenlik koridorlarının açılması ve kamplara yerleştirilmesi için azami çaba göstermelerini isteyen İbadi, "Kurtarma operasyonu sırasında topraktan önce 'insanı kurtarma' temeline dayalı bakışımızın önemini tekrarlıyoruz." ifadesini kullandı.

Güvenlik güçlerini fazla zayiat verilmemesi konusunda uyaran İbadi, kamu ve özel mülkiyete ait malların korunmasına da dikkat edilmesini istedi.

Irak Başbakanı, operasyonla ilgili askeri açıklamaların tek kaynaktan yapılması yönünde talimat verirken, bu açıklamalarda DEAŞ'ın işine yarayabilecek bilgi paylaşımından kaçınılması gerektiğini vurguladı.

İbadi birimler arasında koordinasyonun önemine dikkati çektiği açıklamasında, "Hava ve karadan sorumlu tüm birimler arasında koordinasyon sağlanmalı ve kent içerisindeki düşmanın hareketlerine dair istihbarattan istifade edilmeli." ifadelerine yer verdi.

"DEAŞ'a katılanlara son çağrı"

Irak Başbakanı İbadi, güvenlik güçlerine yönelik talimatlarının yanı sıra DEAŞ militanlarına silah bırakma çağrısı yaptığı açıklamasında şunları kaydetti:

" Musul'daki halkımızı da kentin bu çetelerden kurtarılması ve DEAŞ'ın sivillerle kamu mallarına zarar vermesinin engellemesi için kahraman güçlerimize destek çıkmaya çağırıyoruz. DEAŞ'a bulaşan unsurların silah bırakıp kendilerini adalete teslim etmesi için son bir fırsat tanıyoruz. Aksi halde bunlar, güçlerimizin eliyle kesin ölümle karşı karşıya kalacak."

İbadi, açıklamasının sonunda, "Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na DEAŞ terörünün Hasibe ve Bağdat'taki son saldırılarda sorumlu olan Suriye toprakları içerisindeki Elbu Kemal'deki mevkilerini vurma emri verdik. Hava Kuvvetlerine bağlı kahramanlarımız bu operasyonu başarıyla yaptı." bilgisini paylaştı.

Uluslararası koalisyon güçlerinin hava desteği sağladığı Musul'un batısını DEAŞ'tan kurtarma operasyonu geçen hafta pazar günü başlatılmıştı.

Güneyden ilerleyen Irak güçlerinin bugün Musul Havalimanı ile DEAŞ'ın ele geçirdiği en büyük askeri üs El-Gizlani'yi terör örgütünden geri aldığı kaydedilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Musul Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

22 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 22 Nisan Pazartesi burç yorumları nedir? 23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title