Haberler

Musul'u Deaş'tan Kurtarma Operasyonu

Irak güçlerinin Musul'un doğusunda 4 mahalleyi terör örgütü DEAŞ'tan kurtardığı bildirildi.

Irak güçlerinin Musul'un doğusunda 4 mahalleyi terör örgütü DEAŞ'tan kurtardığı bildirildi.

Terörle Mücadele Birimi komutanlarından Korgeneral Abdulvehhab es-Saidi AA muhabirine yaptığı açıklamada, askeri birliklerin Musul'un doğusundaki El-Meşrak, Eş-Şeyhaciyye, El-Kadisiyye el- Ula ve El-Murur mahallelerinde kontrolü sağladığını söyledi.

Aynı birim komutanlarından Tuğgeneral Haydar el-Ubeydi ise birliklerin kentin kuzeydoğusunda istikrarlı bir şekilde ilerlediğini ve El-Musenna Mahallesi yakınlarına kadar ulaştıklarını belirtti. Ubeydi, askeri operasyonların başlamasından bu yana DEAŞ'a ait 26 küçük uzaktan kumandalı uçağın düşürüldüğünü ve bir evin ele geçirildiğini kaydetti.

Öte yandan, Et-Temim Mahallesi'nde bir bombanın infilak etmesi ve bir eve havan mermisi düşmesi sonucu 7 sivil yaralandı.

Koalisyon güçlerinin hava desteğiyle 17 Ekim'de başlatılan Musul operasyonunda kentin doğusunda hızlı ilerleme kaydediliyor. Şu ana kadar Dicle'nin doğu yakasında 30 mahallenin ele geçirildiği belirtiliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Musul Irak Ula Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title