Haberler

Musul'u Deaş'tan Kurtarma Operasyonu

Irak ordusu, terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'un güneydoğusudaki Hemdaniye ilçesi ve kuzeydoğusunda yer alan Bertılla kasabasını tamamen kontrol altına aldı.

Irak ordusuna bağlı 9'uncu Zırhlı Birliği çoğunlukla Hristiyanların yaşadığı Musul'un güneydoğusunda yer alan Hemdaniye ilçe merkezi Karakuş'u tamamen kontrol altına aldı.

Aynı zamanda orduya ait "Altın Gücü" diye adlandırılan anti terör timleri, Hristiyan gönüllü güçlerle birlikte kentin kuzeydoğusunda Hristiyan ve Ezidilerin yaşadığı Bertılla kasabasında da hakimiyeti sağladı.

Hemdaniye ilçesi ve Bertılla kasabasına çok sayıda zırhlı aracın sevk edilmeye devam ettiği kaydedildi.

Güvenlik güçleri tarafından DEAŞ'tan temizlenen Hemdaniye ilçesi 30, Bertılla kasabası ise 20 kilometre Musul kent merkezinden uzaklıkta yer alıyor.

Irak ordusu ve Peşmerge güçleri, DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarmak için uluslararası koalisyon güçlerinin desteğiyle 17 Ekim tarihinde kentin güney, doğu ve kuzey yönlerinde 5 bölgeden büyük operasyon başlatmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Musul Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title