Haberler

Musul'u Daeş'ten Kurtarma Operasyonu

Irak'ta Peşmerge güçlerinin, terör örgütü DAEŞ'in kontrolündeki Musul kentinin Hazır bölgesinde geniş çaplı operasyon başlatarak 4 köyü geri aldığı belirtildi.

Hazır Cephesi Peşmerge Komutanı Albay Seyid Hejar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, DAEŞ'in elinde tuttuğu Musul ovasındaki bazı bölgelerin kurtarılması için sabah erken saatlerde geniş çaplı operasyon başlatıldığını söyledi.

Operasyona çok sayıda Peşmerge gücünün ağır silahlarla katıldığını belirten Hejar, "Hazır bölgesinde devam eden operasyonda şu ana kadar Kerkeşe, Ebzah, Keyretah ve Tıl Hamid köyleri DAEŞ'ten geri alındı." dedi.

Uluslararası koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının da operasyona destek verdiğini aktaran Hejar, çatışmaların şiddetli şekilde devam ettiğini, bu nedenle ölü ve yaralı sayısıyla ilgili ellerinde net bilgi olmadığını kaydetti.

Hejar, Musul kent merkezine yapılacak operasyondan önce ovadaki tüm köylerin ve önemli bölgelerin geri alınması için aşamalı olarak ilerleme sağlandığını sözlerine ekledi.

Musul ilinin güneydoğusunda yer alan Hazır bölgesi, Erbil kent merkezinden 35 kilometre mesafede yer alıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Musul Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title