Haberler

    Musul Operasyonunda En Zorlu Dönemeç

    Irak ordusu, ülkenin ikinci büyük şehri Musul'da terör örgütü IŞİD'in elindeki mevzileri geri almak için ilerleyişini sürdürüyor.

    Irak ordusu, ülkenin ikinci büyük şehri Musul'da terör örgütü IŞİD'in elindeki mevzileri geri almak için ilerleyişini sürdürüyor.

    Geçtiğimiz yılın ekim ayından beri devam eden operasyonda en zorlu dönemece girilmiş durumda. Ordu kaynakları, terör örgütünün Musul'un yoğun nüfusa sahip batı kesimlerinde sivilleri insan kalkanı olarak kullandığını bildiriyor.

    İki ateş arasında kalan 600 bine yakın kişi daha göçmenler için oluşturulan geçici kamplara ulaşmaya çalışıyor. Ancak beş ay içinde 350 binden fazla Iraklı'nın sığındığı kamplar kapasitelerini çoktan aştı: "Bir kampa ulaşıp oraya yerleşmek istedim ama çadır kalmamıştı. Çok kalabalık. Diğer kampta da yer olmadığını söylüyorlar. Çoğu kişi çöktükleri yerde ya da sokaklarda uyuyor."

    Bu arada Musul'un doğusunu geçtiğimiz ocak ayında IŞİD'den alan Irak ordusunun şehrin batısındaki sembolik öneme sahip el-Nuri camisini ele geçirmek üzere olduğu bildirildi. IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi 2014'te bu camiden sözde halifeliğini ilan etmişti.

    Auteur:

    Tags:Gepost: 22 maart 2017

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Musul Irak Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title