Haberler

Musul Operasyonu İçin Irak Ordusu Geyera Cephesinden Harekete Geçti

MUSUL'un IŞİD'ten kurtarılması için dün başlatılan operasyon devam ederken, Musul'un güneyinde yer alan Geyera cephesinden Musul'a doğru harekete geçen Irak ordusu, El-Zawiyah köyünü aldı.

MUSUL'un IŞİD'ten kurtarılması için dün başlatılan operasyon devam ederken, Musul'un güneyinde yer alan Geyera cephesinden Musul'a doğru harekete geçen Irak ordusu, El-Zawiyah köyünü aldı. Peşmerge güçleri dün 9 köy ile birlikte 200 kilometrekarelik bir alanı IŞİD'ten temizlerken, Peşmergenin Hazır cephesinde bu sabahtan iibaren sessizlik hakim. Musul operasyonunda dün yaşamını yitiren 6 Peşmergeden birinin Mardin'in Kızıltepe ilçesi nüfusuna kayıtlı eski bir PKK'lı Servet Abişka olduğu belirtildi.

Karadan, Irak ordusu ve Peşmerge güçlerinin, havadan ise Irak Hava Kuvvetleri ile koalisyon güçlerinin destek verdiği Musul operasyonu kapsamında bugün sabah saatlerinde Irak ordusunun Musul'un güneyinde bulunan Geyera cephesinden harekete geçtiği belirtildi. Irak ordusunun, Irak Hava Kuvvetleri ve koalisyon güçlerinin uçaklarının hava desteğindeki harekatta, El Zawiyah Köyü'nün kontrolünü ele geçirdiği ve stratejik Hamam Alil nahiyesine ilerlediği belirtildi. Geyare cephesinden karadan harekete geçen Irak ordusuna Geyare Havaalanı'nda konuşlu bulunan ABD uçakları da destek verdi.

PEŞMERGE CEPHESİNDE BUGÜN SESSİZLİK HAKİM

Musul operasyonuna 4 bin Peşmerge ile destek veren Bölgesel Kürt Yönetimi güçlerinin dün Musul'a yönelik saldırı başlattığı Hazır cephesinde ise bugün sessizliğin hakim olduğu gözlendi.

Hazır cephesinden dün 3 koldan Musul'a doğru ilerleyen ve çevresindeki köyleri IŞİD'ten temizlemeyi hedefleyen operasyonda, 9 köy ile 200 kilometrekarelik alan IŞİD'ten temizlenmişti. Bugün sabaha karşı Hazır cephesinden IŞİD'ın kontrolünde olan Hamdaniye bölgesindeki IŞİD hedeflerine aralıklarla top atışları yapılırken, IŞİD'ten alınan köylerde patlayıcı temizliği yapılıyor.

ESKİ PKK'LI PEŞMERGE MARDİN'DE TOPRAĞA VERİLECEK

Musul operasyonu sırasında yaşamını yitiren 6 Peşmergeden birinin Mardin'in Kızıltepe nüfusuna kayıtlı Servet Abişka olduğu ortaya çıktı. Abişka'nın, 2008 yılında PKK'ya katıldığı, daha sonra örgütten ayrılarak Peşmerge olduğu belirtildi.

Peşmergenin özel kuvvetleri olarak bilinen Zerevani güçlerinde yer alan Servet Abişka'nın evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi. Abişka'nın cenazesinin bugün Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye getirilip Kızıltepe'de defnedilmesi bekleniyor.

- Erbil

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kızıltepe Mardin Musul Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title