Haberler

Musul DEAŞ'tan Temizlenmeye Başladı, Futbol Organizasyonları Geri Döndü

Güncelleme:

Musul'un DEAŞ'tan temizlenmeye başlamasıyla birlikte, birçok kuralı değiştirilen futbol organizasyonları tekrar eski haline döndü.

Musul harekâtında ilerlemeler kaydedilmesi, kentteki yaşantıyı da yavaş yavaş değiştirmeye başladı. Özgürleştirilen bölgelerdeki günlük hayatın önemli bir parçası olan futbol da bu değişimden nasibini alıyor.

DEAŞ'in kontrolünde olan dönemde getirilen birçok yasakla adeta başka bir oyuna dönüşen futbol, yeniden yeşil sahalarda evrensel kurallara göre oynanmaya başladı. Musul'un tamamen temizlenen doğu tarafında sahalarda yeniden düdük sesleri duyulmayı başlandı. Hakem düdüğünün cinleri toplayacağını gerekçe gösteren DEAŞ zamanında maçlarda düdük çalınmasını yasaklamıştı.

FORMALAR GERİ DÖNDÜ

Yasaklanan takım eşofmanları yeniden giyilebilmeye başlandı. İspanya ve İngiltere başta olmak üzere önde gelen futbol ülkelerine ait takımların armasını taşıyan eşofmanlar da tekrar kentte boy gösterdi. Özellikle sıklıkla tercih edilen Real Madrid ve Barcelona gibi takımların formaları ve eşofmanları tekrar giyilebilmeye başladı.

YASAKLANAN TURNUVALAR YENİDEN BAŞLATILDI

Şehvet yarattığı gerekçesiyle kaldırtılan kupalar ve madalyalar yeniden yerine asılmaya başlandı, yasaklanan turnuvalar yeniden başlatıldı. Ayrıca futbolcuların şort giymesi de yasaklanmış, herkes uzun eşofmanlar giyiyordu. Futbolcular tekrar şort giymeye başladı.

EZAN OKUNUNCA MAÇLAR DURUYORDU

DEAŞ'IN kontrolü sağladığı dönemde karşılaşmalar sık sık kesiliyordu. Ezan okunduğunda durdurulan maç, toplu namaz kılınmasının ardından kaldığı yerden devam ediyordu. Ayrıca DEAŞ militanları maçları bazen keyfi olarak bir anda kesiyor ve yarıda bırakıyorlardı. Kentte tekrar eskiye dönüldü ve 90 dakika süren karşılaşmalar başladı.

OLİMPİYAT HALKALARI YERİNE ASILDI

Sarı-yeşil-siyah-kırmızı ve mavi renkteki olimpiyat halkaları da eski yerlerine döndü. 5 halkadan oluşan olimpiyat simgesi, kafirlerin işareti olduğu gerekçesiyle ortadan kaldırtılmıştı. Mohammed Sadiq isimli bölge sakini, "Biz kendilerine bu halkaların 5 kıtayı temsil ettiğini kafirlikle bir alâkası olmadığını söylemiştik ama dinletemedik" dedi.

(Skorer)

Kaynak: Haberler.com / Spor

Musul Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title