Haberler

Musul'daki Memurların Maaşlarının Kesilmesi

Irak hükümetinin terör örgütü DAEŞ'in kontrolünde olan Musul'daki memurların maaşlarını kestiği bildirildi.

Irak hükümetinin terör örgütü DAEŞ'in kontrolünde olan Musul'daki memurların maaşlarını kestiği bildirildi.

Alınan bilgiye göre Bakanlar Kurulu, Musul'un DAEŞ kontrolünde olması, bazı memurların örgüte katılması ve bir kısmının kenti terk etmesi nedeniyle 200 bin kişinin haziran ve temmuz maaşlarını ödemedi.

Musul İl Meclis Başkan Yardımcısı Nurettin Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Irak hükümetinin aldığı karar sonrası Musul'da kalan memurların durumunun kötüye gideceğini söyledi.

Musul'daki 200 bin memurun her ayın başında Irak hükümetinden maaş aldıklarını hatırlatan Kaplan, "Haziran ve temmuz aylarında maaşlar ödenmedi. Maaşları kesilen memurlar, ailelerinin geçimini sağlayamıyor. Musul, DAEŞ'in eliyle açık hava hapishanesine dönüştürüldü. Başka gelir kaynağı olmayan bu memurları zor günler bekliyor" dedi.

Kaplan, kenti terk etmek isteyen Musulluların kaçakçılara 500 dolar verdiğini, maddi durumu olmayanların ise kentte çaresizce yaşamaya devam ettiği kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Musul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title