Haberler

Arınç Müjdeli Haberi Aldı, Programını Yarıda Kesti: Çok Şükür

Güncelleme:

49 rehinenin serbest kalması üzerine Bursa'daki programını yarıda kesen Bülent Arınç, "Çok şükür burunları kanamadan Türkiye'ye getirildiler." dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) adlı terör örgütünün Musul'da alıkoyduğu konsolosluk görevlilerinin Türkiye'ye getirilmesine ilişkin, "Çok şükür, Milli İstihbarat Teşkilatımızın, yereldeki bütün imkanları da kullanarak, burunları bile kanamadan konsolosluk görevlilerimizi Türkiye'ye getirmiş olmasına eminim 76 milyon insanımız ve dostlarımız çok sevindi" dedi.

Bursa'daki programlarını iptal eden Arınç, Ankara'ya hareketinden önce AA muhabirine yaptığı açıklamada, müjdeli haberi alınca çok mutlu olduklarını söyledi.

"ÇOK ŞÜKÜR BURUNLARI KANAMADAN GELDİLER"

Gelişmeleri, 3 aydan fazla bir süredir her gün büyük endişe ve ümitle takip ettiklerini vurgulayan Arınç, şöyle konuştu:

"Tabii oradaki şartları hepimiz biliyoruz. Ellerinde bulundukları örgütü biliyoruz. Yaşanan olayları anbean takip ediyoruz. Oradaki, çocuğuyla kadınıyla Özel Harekatçı polislerimizle güvenlik ekibimizle konsolosluk ekibimizle canlarımızın orada olması, büyük bir endişeyle korkuyla ama daha büyük bir ümitle beklememize yol açmıştı. Çok şükür, Milli İstihbarat Teşkilatımızın, yereldeki bütün imkanları da kullanarak, burunları bile kanamadan konsolosluk görevlilerimizi Türkiye'ye getirmiş olmasına eminim 76 milyon insanımız ve dostlarımız çok sevindi. Hepsine geçmiş olsun diyorum. Büyük bir endişeyle beklediğimiz ama büyük bir sevinçle karşıladığımız olayı yaşamış olduk."

REHİNE YAKINLARIYLA GÖRÜŞMÜŞ

Alıkonulan kişiler arasında ailesi Bursa'da yaşayanların da bulunduğunu hatırlatan Arınç, rehine yakınlarının bu süreçte zaman zaman kendisini telefonla aradığını ve görüştüklerini dile getirdi.

"ÇOK MUTLUYUZ, ÇOK SEVİNÇLİYİZ"

Arınç, konsolosluk görevlilerinin ülkeye dönüşünün Türkiye'nin her tarafında büyük bir hasretle beklendiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Herkese büyük geçmiş olsun. İfade edecek söz bulmakta da zorlanıyorum. İstihbarat Teşkilatımızın ve oradaki bütün dostlarımızın, bize yardımcı olmak isteyen herkesin ve görevlilerimizin katkılarıyla güzel bir olay yaşadık. Çok mutluyuz, çok sevinçliyiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Tabii şüphesiz, Başbakanımızı da böyle bir hayırlı sonuca ülkemizi ulaştırmış olmasından dolayı tebrik ediyoruz, teşekkür ediyoruz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun."

Kaynak: AA / Güncel

Bülent Arınç Türkiye Işid Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (1)

Baaattin Abi:

Arkadaşlar sakın dokunmayın; ağladı ağlayacak. . . . . . . . . . . . !

3
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title