Haberler

Musul'da Kaçırılan Konsolosluk Görevlilerinin Kayseri ve Kırşehir'deki Yakınları Endişe İçinde

Musul'da kontrolü ele geçiren Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının kentteki Türkiye Başkonsolosluğu'na yaptığı baskında rehin aldığı 49 Türk vatandaşı arasında Kayserili Ticaret Ateşesi Mehmet Argüç'le, Kırşehirli Ercan ailesi ve Mesut Taşkıran da bulunuyor. Ailelerin yakınlarının meraklı bekleyişi sürüyor.

Yaklaşık 2.5 yıldır, Musul'daki Türk Başkonsolosluğunda Ticaret Ateşesi olarak görev yapan evli ve 2 çocuk babası Mehmet Argüç'ün rehin alındığı haberi, babaocağı Kayseri'nin Gesi Mahallesi'ndeki akrabaları ve yakınlarını üzdü. Ticaret Ateşesi Mehmet Argüç'ün ağabeyi Erol Argüç, "Kardeşim 2.5 yıldır Musul'da görev yapıyor. Rehine olayına kadar düzenli görüşebiliyorduk. Ancak rehin alındıktan sonra görüşemedik. Ankara'daki eşine 'İyiyiz, rahatız, beni merak etmeyin' diye haber göndermiş. Bir an önce bırakılmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

BABA ERCAN: 3 GÜN ÖNCE GÖRÜNTÜLÜ OLARAK GÖRÜŞTÜK

En küçük rehine 8 aylık Ela ile babası Emin ve annesi Sümeyye Ercan'ın Kırşehir'de bulunan yakınlarının endişeli bekleyişi de sürüyor. Yaklaşık 8 yıl önce Musul'da çalışmaya başlayan Emin Ercan, geçen yıl Sümeyye Ercan ile hayatını birleştirdi. Kırşehir'de Ela dünyaya geldikten sonra ise aile Musul'a yerleşti. Emin Ercan'ın babası Nevzat Ercan, oğlu, gelini ve 8 aylık torunundan en son 3 gün önce bulundukları sığınaktan haber aldıklarını söyledi. Görüntülü telefon yardımıyla oğlu, gelini ve torununu gördüğünü söyleyen Nevzat Ercan, "İnşallah onlardan iyi olduğu haberlerini alırız. Dışişleri Bakanlığı'ndan yetkililer, bizi bilgilendireceklerini söylediler" dedi.

Ailesi Kırşehir'de yaşayan Mesut Taşkıran'ın ise iki yıl önce Musul Başkonsolosluğu'nda çalışmaya başladığı öğrenildi.

Anne Hacer Taşkıran, oğlundan henüz haber alamadıklarını belirterek, "Oğlumu geçen yıl Hazal Çağlar ile nişanlamıştık. Ramazan Bayramı'ndan sonra düğün yapmayı düşünüyorduk. İnşallah oğlum kurtulur. Nişanlısıyla birlikte iyi haberlerini bekliyoruz" diye konuştu. - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nevzat Ercan Kırşehir Kayseri Musul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title