Haberler

Musul Barajı, Kürtlerin Kontrolüne Geçti

Güncelleme:

Geçtiğimiz günlerde IŞİD'in kontrolüne geçen Musul Barajı, ABD ve İngiltere'nin de desteğiyle yeniden Peşmerge'nin kontrolüne geçti.

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi yetkilileri Peşmerge’nin, ABD’nin hava saldırıları desteğiyle Musul Barajı'nı Irak Şam İslam Devleti’nden (IŞİD) geri aldığını duyurdu.

AFP'nin haberine göre ABD'nin hava saldırılarıyla desteklenen kara güçleri ülkenin en büyük barajının kontrolünü ele geçirmek için dün sabah operasyona başladı.

IŞİD'E KARŞI EN BÜYÜK ZAFER

ABD’nin ve İngiltere’nin destek verdiği operasyonla barajın geri alınması, Irak’ta Haziran ayı başından beri saldırılarını sürdüren IŞİD’e karşı Irak Savunma Kuvvetleri’nin kazandığı en büyük zafer olarak görülüyor. IŞİD’in aynı zamanda Suriye’deki en önemli kalesi olarak görülen Rakka’da da saldırı altında olduğu gözlemciler tarafından bildiriliyor.

OBAMA SALDIRI YETKİSİ VERMİŞTİ

ABD Başkanı Barack Obama, dün, Irak güvenlik güçlerinin Musul Barajı'nın kontrolünü yeniden ele geçirmeye yönelik operasyonlarına destek olmak için ABD ordusuna Irak'ta hava saldırıları düzenleme yetkisi vermişti. ABD ordusu, iki gündür özellikle Musul Barajı yakınındaki IŞİD hedeflerine yoğun hava saldırıları düzenliyordu.

IŞİD'İN KORKUNÇ SENARYOSU GERÇEKLEŞMEDİ

Geçtiğimiz günlerde Musul Barajı'nı ele geçiren IŞİD'in kapakları açarak Musul'u sular altında bırakabileceği konuşuluyordu. Ancak Peşmerge'nin bölgenin kontrolünü ele geçirmesi, büyük korku yaşayan halka da derin bir nedefs aldırdı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Musul Barajı Irak Işid Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (44)

şeref:

bir yerde abd ve İngiltere ilkilisi varsa orası iflah olmaz kardeşim...

56
6
yanıtYanıtla
GERCEKLER:

Uyan Ey Millet.. IŞİD falan yok. Bölgede Kürt devleti kurmak için hazırlanan senaryo ve servis edilen bu tip haberler var. Bir tane kürt öldümü? ırak savasında ya da bu IŞİD olayında? gerçeklerden uzak sadece televizyonlardan gördüğümüz haberlere inanmaya alıştık. Bizi kandırıyorlar.

19
34
yanıtYanıtla
akademik düzlemm@m.m:

Kara cahil Isid katliamiyla 40 ezidi kürt öldü aç biraz haber oku içiniz fesat zaten

yanıt0
yanıt0
AAAA:

ABD YARDIM ETMESEYDİ GÖRÜRDÜK BİZ KÜRTLERİN ZAFERİNİ !!!

17
32
yanıtYanıtla
YDG-h URFA VİRANŞEHİR:

PKK orayaı aldı

40
9
yanıtYanıtla
metehan:

Musul Barajı, ABD ve İngiltere''nin de desteğiyle yeniden Peşmerge''nin kontrolüne geçti. başka açıklamaya gerek yok, peşmerge nin topukları götüne vuruyodu 1 ay önce kaçarken

16
28
yanıtYanıtla
FULL REALİST:

KİMİN DESTEĞİYLE BÜYÜK FİRAVUNLARIN UYANALIM BEYLER BUNLAR FİRAVUN OYUNU İŞİD''İ KURANDA BUNLAR KARŞIDAKİNE SİLAH VERENDE SONUÇTA KÜRTLER ABD VE İNGİLTEREYE KURTARICI GÖZÜYLE BAKIP YERALTI GELİR KAYNAKLARINDAN BÜYÜK FİRAVUNLARA BÜYÜK PAY VERECEK ANLAYANA ???????????

20
20
yanıtYanıtla
ahmetaliko1@yahoo.com:

türkiye abd emriyle işidi kurdu yalnız

yanıt0
yanıt0
VEYSELdenim72@hotmail.com:

DOĞRUDUR AMA İYİDİR İYİ. ALLAH MAZLUMA YARDIM ETMEK İÇİM ZALİMİ KAFİRE VURDURUR. BİRAZ KURAN I KERİM OKU İNŞALLAH SENDE ANLARSIN. HEM BU ARADA KÜRTLER ARTIK ESKİSİ GİBİ DEĞİL UYANDILAR. GÜÇ VAR PARA VAR PETROL VAR

yanıt0
yanıt0
KAĞAN:

BARAJ ABD NİN KONTROLUNE GEÇTİ DERSEK DAHA DOĞRU OLUR,PEŞMERGE PİYON.

12
23
yanıtYanıtla
Tüm 44 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title