Haberler

Musul'da IŞİD'e Çok Ağır Darbe! 700 Terörist Öldürüldü

Güncelleme:

Musul'a bağlı Kayyara nahiyesinin kurtarılması operasyonunda 700 IŞİD militanı öldürüldü. Örgüt, mali açıdan da ağır bir darbe aldı.

Musul Operasyon Birimi komutanlarından Albay Amir el-Cuburi, Kayyara nahiyesinin kurtarılmasına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada operasyonda IŞİD'e büyük bir darbe indirildiğini ve 700 IŞİD militanının çatışmalarda öldürüldüğünü ve örgütün de bunu itiraf ettiğini söyledi.

MALİ AÇIDAN DA BÜYÜK KAYIP

Cuburi, Kayyara'nın alınmasıyla örgütün finansal açıdan büyük bir kayıp yaşadığına vurgu yaparak, bölgenin rafineri ve petrol kuyuları nedeniyle IŞİD için ticaret merkezi konumunda olduğunu ifade etti.

"MİLİTANLARIN BİR KISMINI HALK ÖLDÜRDÜ"

Halkın operasyonlarda kendilerine büyük yardımda bulunduğunu dile getiren Cuburi, şunları kaydetti:

"IŞİD militanlarının bir kısmını vatandaşlar öldürdü. Halk, karargahların önemli bir bölümünü yaktı. Biz de halkın huzurlu bir şekilde yaşaması ve kentteki yarım kalan projelerin tamamlanması için üzerimize düşeni yapacağız."

HALK SEVİNCİNİ ÇARŞI PAZARDA ŞARKILAR EŞLİĞİNDE EĞLENEREK YAŞIYOR

Koalisyon güçlerine bağlı savaş uçaklarının attığı bombalar nedeniyle nahiyedeki binaların yıkıldığı ve duvarlara mermilerin isabet ettiği görülüyor.

Kayyara halkı, şehirlerinin IŞİD'den kurtarılmasından duydukları sevinci çarşı pazarda şarkılar eşliğinde eğlenerek yaşıyor.

IŞİD İÇİN ÖNEMLİ BİR GELİR KAYNAĞIYDI

Kentin petrol kuyuları, 1956 yılından bu yana faaliyet gösteren rafinerisi, IŞİD için önemli bir gelir kaynağı oluşturuyordu. IŞİD'den sonra kullanılamaz hale gelen rafineride günlük yaklaşık 20 bin varil petrolün arıtıldığı ifade ediliyor. Petrol kuyularının yanması nedeniyle de kentin üzerinde siyah bir duman yükseliyor. Halk, bu hava kirliliğinin ciddi hastalıklara yol açmasından endişe ediyor.

Musul'un en büyük nahiyesi Kayyara'nın IŞİD'den önce 80 bin olan nüfusu önemli oranda azalmış.

IŞİD MİLİTANLARININ CESETLERİ HALA SOKAKLARDA

Çatışmalarda öldürülen 10'larca IŞİD militanının cesedi hala cadde ve sokaklarda. Cesetlerden yayılan ağır koku şehrin her tarafında hissediliyor.

"HALK YARDIM BEKLİYOR"

Kayyara'daki vatandaşlardan Amine Ömer adlı yaşlı kadın yaşadıkları yerin DAEŞ'ten kurtarılmasından sevinç duyduklarını söyledi.

Ömer, duygularını şöyle dile getirdi:

"IŞİD'in elinden kurtulduğumuz için Allah'a şükürler olsun. Çok sevinçliyiz. Bizi kurtaran Irak ordusu ve diğer güçlere teşekkür ediyoruz."

Hizmetlerin olmayışından ve içinde bulundukları zor şartlardan yakınan Ömer, yardım çağrısında bulunarak, "Çok zor durumdayız. Su, elektrik gibi temel ihtiyaçlar yok. Malzemeler çok pahalı. Yiyecek temin etmekte zorlanıyoruz. İlgili mercilerin acil olarak yardıma gelmesini bekliyoruz. Halk burada çok aç kaldı. Temel ihtiyaç maddelerinin tamamına muhtacız." şeklinde konuştu.

IŞİD korkusunu üzerilerinden atamayan bazı vatandaşların hala tedirgin oldukları gözlendi.

STRATEJİK ÖNEME SAHİP BİR BÖLGE

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi stratejik öneme sahip Kayyara'da kontrolün tamamen sağlanması dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Kayyara'nın geri alınmasıyla belirlediğimiz büyük hedefe ( Musul'un kurtarılması) varmak daha da kolay olacak." demişti.

ABD ÜS KURACAK

ABD'nin askeri üs kuracağını açıkladığı Kayyara'nın alınması doğu, kuzey, batıda yer alan Başika, Tilkef ve Şengal'in ardından Musul'un kurtarılması operasyonunda güney cephesinin de açılması anlamına geliyor.

Kaynak: AA / Dünya

Musul Irak Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title