Haberler

Müsteşar Soluk'tan Tünel İnşaatlarına İnceleme

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk, Malatya-Kayseri karayolunda yapımı süren tünel inşaatlarında incelemelerde bulundu.

Müsteşar Soluk, Kayseri, Pınarbaşı ve Gürün'deki yol çalışmalarını denetledi. Karahan mevkisinde yapımı süren tünel inşaatlarında da incelemelerde bulunan Soluk, daha sonra Darende ilçesine geçti.

Soluk, Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş ve Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Hamit Hamidettin Ateş'le görüştü.

Ateş, görüşmede, Karahan mevkisinde yapımı süren tünellere, Malatya'nın önemli tarihi ve manevi şahsiyetlerinden Battal Gazi ve Somuncu Baba'nın isimlerinin verilmesini önerdi.

Habib Soluk, öneriyi değerlendirmek üzere Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a ileteceğini belirtti.

Ziyaretin ardından AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Soluk, Karahan mevkisindeki tünel inşaatlarında, zemindeki sıkıntı nedeniyle gecikme yaşandığını söyledi.

İkinci bitirme ihalesine gittiklerini ve sözleşme yapıldığını ifade eden Soluk, "Yeniden çalışmalar başladı, inşallah 2014 yılı içerisinde Karahan tünellerini açmış olacağız" dedi.

Darende'de ulaşım anlamında bir sıkıntı bulunmadığını dile getiren Soluk, ayrıca Malatya-Sivas güzergahının da dört parça halinde ihale edildiğini ve yapım çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Soluk, "İnşallah Selçuklunun başkenti ile Battalgazi ve Somuncu Baba'nın ili Malatya'yı 3 yıl içerisinde bölünmüş yollarla birbiriyle buluşturacağız" ifadesini kullandı. - Malatya

Kaynak: AA / Yerel

Somuncu Baba Battalgazi Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title