Haberler

Müsteşar Öztürk, Kocaeli'de Hava Kirliliği İddialarına Cevap Verdi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Dilovası'ndaki hava kirliliği ile ilgili iddiaları yalanlayarak, Kocaeli'de hava ölçümlerinin çok iyi noktada olduğunu söyledi.

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) tarafından bu yıl 21'incisi düzenlenen Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törene Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saadettin Hülagü, KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ve çok sayıda sanayici katıldı. Büyük firma ve KOBİ dalında verilen ödüller aynı zamanda büyük firmalarda sektör dalında da verildi. Büyük Firma Ödülü'nü Hyundai Assan alırken, KOBİ dalında ise Eren Çelik aldı. Çevre ödülü alan 8 firmaya İZAYDAŞ yüzde 10 atık bertaraf indirimi yaptı. Çevre ödüllerinde bu yıl 23 firma başvuru yaptı. Başvuru yapan firmalar arasında Büyük Firma dalında Hyundai Assan, KOBİ kategorisinde Eren Çelik ve Enka Cıvata, Büyük Firma Karma dalında İpeker Tekstil ve Tüprag Metal, Büyük Firma Döküm Sektörü dalında Çelikel Alüminyum, Büyük Firma Otomotiv dalında Anadolu Isuzu, Büyük Firma Metal sektöründe Sarkuysan ödül aldı.

Törende kısa bir konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "21 yıl önce çevrenin hiç konuşulmadığı, Türkiye'nin gündeminde olmadığı bir dönemde böyle güzel bir geleneği başlatan rahmetli Şahabettin Bilgisuyu rahmetle anıyoruz" dedi.

Ödül törenine katılmaktan mutluluk duyduğunu belirten Vali Hasan Basri Güzeloğlu ise, "Türkiye Cumhuriyeti'ni kararlılıkla büyük hedeflere ulaştırırken, şüphesiz üretim ve imalat en önemli önceliğimiz ve zenginliğimizdir. Türkiye bir büyük ülke, tarihten getirdiği birikimler ve taşıdığı zenginlikler ve derinlikler ve geleceğe dönük hedefleriyle sadece bölgesini değil, gelişmeleriyle dünyayı etkileyen bir ülke. Bu büyük ülkenin büyümeye, sürekli ve sürdürülebilir bir büyümeye ihtiyacı var. Bu hedefi gerçekleştirmek için de üretim olmazsa olmazımız" diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, "21 yıldan beri böyle bir toplantının, böyle bir ödül törenin yapılması ve sürdürülebilir bir şekilde devam etmesi, Kocaeli sanayisi için, Türkiye için, Türkiye sanayisi için oldukça önemlidir. Bu sanayi tesisinin en büyük avantajlarından birisi de kendisi dışındaki insanlar tarafından denetlenmesi, incelenmesi, raporlanması, yerinde gözlemlenmesi ve bunların puanlandırılması. Bu çevre boyutu açısından fevkalade önemlidir. Uluslararası boyutta da kendi tesisini kendi denetleme değil de, hakem heyetleri tarafından denetlenmesi fevkalade önemlidir. Biz sanayiyi çevresel açıdan düşman olarak değil de, çevresel açıdan sorunları çözüp daha iyi, kaliteli hale gelmesi açısından ne yapabiliriz, onu tartışıp değerlendirmek, yol haritamızı birlikte belirlemek istiyoruz" dedi.

Türkiye'nin sera gazı yol haritasının hazır olduğunu belirten Öztürk, "Mutlak surette Kocaeli bölgesinde çevre-sanayi sektörünü oluşturmamız lazım. Üreteceksiniz ama çevreye zarar vermeyeceksiniz. Üreteceksin ama çevreyle uyumlu üretim yapacaksın. Bunu oluşturmazsak tehlikeli atıklar başta olmak üzere gelecekte bu bölge ciddi üretim maliyetlerinde artış olacaktır. Bunun için hep beraber bir dizi çalışmalar yapmalıyız. Türkiye'nin sera gazı yol haritası taslak olarak hazırlandı. Bayramdan sonra Başbakana sunacağız. Ekim ayının 15'inde iklim değişikliği sekretaryasına da bunu bildireceğiz" diye konuştu.

Dilovası'ndaki hava kirliliği ile ilgili iddialara da cevap veren Müsteşar Öztürk, Kocaeli'de hava ölçümlerinin çok iyi noktada olduğunu söyledi. Öztürk, "Bir profesör Kocaeli Dilovası bölgesinde kanserle ilgili çalışma yaptım diyor. Kocaeli'de bir profesör bu. Üniversiteyi de biliyorsunuz, o okulda hocamız bu. Hocayı aradım ben, 'değerli hocam' dedim. Bu raporu benimle paylaşmanı istiyorum dedim. Bu bir iddiadır. Bu bir raporsa, bizimle paylaş. Böyle söz ile iki tane dedikodu ile bunu yapamazsın. Bu verilerin güvenirliğini bizimle paylaş dedim. O günden bu güne kadar o gazetelerde, o dergilerde haberler çıktı. Ama o hoca hala o raporu vermedi. Kimseye de hala vermedi. Herhalde kendi zihninde bir raporu vardı. Yazılı bir raporu yoktu. Yazılı olmayan metinler bizim için anlamlı ve doğru değildir" ifadelerini kullandı. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Karaosmanoğlu Basri Güzeloğlu Mustafa Öztürk Dilovası Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title