Haberler

Müsteşar Hacımüftüoğlu: Kaçırıldıkları Doğru Değil

İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu, kaçırıldığı iddia edilen 2 Suriyeliye ilişkin, "Pasaportları ile Türkiye'ye giriş yapan 2 kişi bunlar ve şu anda Hatay'dalar, can güvenlikleriyle ilgili herhangi bir sıkıntıları yok, güvenlik"...

İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu, kaçırıldığı iddia edilen 2 Suriyeliye ilişkin, "Pasaportları ile Türkiye'ye giriş yapan 2 kişi bunlar ve şu anda Hatay'dalar, can güvenlikleriyle ilgili herhangi bir sıkıntıları yok, güvenlik güçlerinin elinde. Kaçırıldıkları doğru değil" dedi.

AK Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler başkanlığında saat 15.30'da toplanan komisyonda, 13 ili büyükşehir kapsamına alan Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın geçici 1. maddesi görüşülüyor.

Komisyonda ilerleyen saatlerde vekillere dondurma, badem şekeri, meyve ve kuruyemiş ikramı yapılırken muhalefete mensup milletvekilleri, "Muhalefet konuşunca hep yiyecek getiriyorsunuz", "Bunları yersek sabaha kadar buradayız" diye takıldı.

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, AK Parti'nin bayramdan sonra Kızılcahamam'da kampı olduğunu belirterek, "Bu tasarı Kızılcahamam'da yeniden yazılacak. Birbirimizi fazla yormayalım. Tasarının görüşmelerini burada durduralım. Kızılcahamam'dan sonra çıkacak tasarıyı değerlendirelim" önerisini yaptı.

-MÜSTEŞAR: BUNLAR PASAPORT İLE GİRİŞ YAPTI-

Milletvekillerinin madde üzerindeki konuşmalarının ardından İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu söz aldı. Kaçırıldığı iddia edilen 2 Suriyeli için bir bilgi notu hazırladığını belirten Hacımüftüoğlu, "Pasaportları ile Türkiye'ye giriş yapan 2 kişi bunlar ve şu anda Hatay'dalar, can güvenlikleriyle ilgili herhangi bir sıkıntıları yok, güvenlik güçlerinin elinde. Kaçırıldıkları doğru değil, Sayın Vali ile yaptığım görüşmede aldığım bilgi bu" dedi.

CHP'li Ali Serindağ'ın araya girmesi üzerine Hacımüftüoğlu, "Ben o zaman bilgi notunu tam okuyayım. 2 Suriyeli askerle ilgili kaçırılma iddialarının güvenlik birimlerimize ihbar edilmesi üzerine, kaçırıldığı iddia edilen kişiler bulunarak Reyhanlı Cumhuriyet Başsavcılığına intikal ettirilmiştir. Kaçırıldığı iddia edilen askerlerin verdikleri ifadede herhangi bir kaçırılma olayının söz konusu olmadığını, kaldıkları evden muhaliflerle birlikte bazı konuları görüşmek üzere ayrıldıklarını beyan etmeleri üzerine savcılık takipsizlik kararı vermiş ve tarafları serbest bırakmıştır, şu anda Hatay ilimizde güvenlik güçlerinin koruması altında misafir edilmektedir. Bunlar pasaport ile giriş yaptı" dedi.

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ da, "Bizim ülkemiz başka ülkelerin askerlerinin cirit attıkları bir ülke olamaz" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

İçişleri Bakanlığı Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title