Haberler

'Mustang' En İyi Avrupa Filmi Seçildi

Güncelleme:

İspanyol sinemasının en önemli ödülü Goya, sahiplerini buldu. Türk yönetmen Deniz Gamze Ergüven'in "Mustang" adlı filmi de "En İyi Avrupa Filmi" seçildi.

İspanyol sinemasının en önemli ödülü Goya, Madrid'de yapılan gala töreninde sahiplerini buldu. "Mustang" adlı filmi de "En İyi Avrupa Filmi" seçildi.

GECEYE 'TRUMAN' DAMGASINI VURDU

İspanya Sinema Akademisi tarafından bu yıl 30'uncusu düzenlenen Goya ödüllerinde gecenin yıldızı, "En İyi Film" ve "En iyi Yönetmen" dahil 5 ödül alan "Truman" filmi oldu.

KIRMIZI HALIDA YILDIZLAR GEÇİDİ

Madrid'deki Prens Felipe Kongre Merkezi'ndeki galanın kırmızı halısında Tim Robbins, Juliette Binoche, Javier Bardem, Penelope Cruz gibi ünlü isimler de yürüdü.

Sinema dünyasının iki ünlü aktristi Juliette Binoche ve Penelope Cruz "En iyi Kadın Oyuncu" dalında aday olmalarına rağmen bu ödülü "Techo y comida" filmindeki rolüyle Natalia de Molina kazandı.

EN İYİ AVRUPA FİLMİ: MUSTANG

Bu arada, Fransız-Türk yönetmen Deniz Gamze Ergüven'in "Mustang" adlı filmi de "En İyi Avrupa Filmi" seçildi. Goya ödülünü alan "Mustang" filminin yapımcısı Charles Gillibert, İspanya Sinema Akademisi'ne ve filmin tüm Avrupa'ya açılmasını sağladığı için dağıtımcılara teşekkür etti.

FRANSA'NIN OSCAR ADAYI OLDU

Karadeniz'in bir kasabasında nineleriyle yaşayan 5 yetim kızın verdikleri mücadeleyi anlatan "Mustang", Avrupa Parlamentosu'nun 2015 Lux ödülüne de layık görülmüştü. "Mustang", Fransa adına "Yabancı Dilde En İyi Film" Oscar ödülü için yarışacak

ÖDÜL KAZANANLARIN LİSTESİ

30. Goya ödüllerinin dağılımı şu şekilde oldu:

En İyi Film: Truman

En İyi Yönetmen: Cesc Gay (Truman)

En İyi Kadın Oyuncu: Natalia de Molina (Techo y comida)

En İyi Erkek Oyuncu: Ricardo Darin (Truman)

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Javier Camara (Truman)

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Luisa Gavasa (La Novia)

Gelecek Vadeden En iyi Erkek Oyuncu: Miguel Herran

Gelecek Vadeden En İyi Kadın Oyuncu: Irene Escolar (Un otono sin Berlin)

En İyi Orijinal Senaryo: Cesc Gay y Tomas Aragay (Truman)

En İyi Uyarlama Senaryo: Fernando Leon de Aranoa (Un dia perfecto)

En İyi Avrupa Filmi: Mustang (Deniz Gamze Ergüven)

En İyi Latin Amerika Filmi: El Clan (Pablo Trapero)

En İyi Sanat Yönetmeni: Anton Laguna (Palmeras en la nieve)

En İyi Montaj: Jorge Coira (El Desconocido)

En İyi Belgesel Filmi: Suenos de sal

Goya Onur Ödülü: Mariano Ozores

Kaynak: AA / Güncel

İspanya Madrid Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (19)

burhan:

kalitesinden değil ahlaksızlığından verildiği ortada ilk mayolu türkün güzellik birincisi seçilmesi gibi

20
5
yanıtYanıtla
mechul:

Eksi yazanlar google keriman halis yazıp araştırın tırıs gitmeyin.

yanıt3
yanıt0
CİZRE DE TÜRK ASKERİ HAİN TEMİZLİYOR:

Ahlaki sınırları aştıysa, üzerine Müslümanlık veya ülkemiz kötüleniyor sa kesin birinci olur

19
5
yanıtYanıtla
...:

Türk erkegini kötülüyo ya ondandir

15
6
yanıtYanıtla
Ahmet:

Bu filmde oynayan o küçük kızlar tüh size ailenize de tüh . yazık sapıklığa alet oldunuz

16
3
yanıtYanıtla
CİZRE DE TÜRK ASKERİ HAİN TEMİZLİYOR:

Ahlaki sınırları aştıysa, üzerine Müslümanlık veya ülkemiz kötüleniyor sa kesin birinci olur. ne filmler var bu filmleri algı oluşturmak için çekiorlar bedava reklam

15
4
yanıtYanıtla
orbay:

iste yanlis haber, turk filmi degil, yonetmen de çift vatandas. katildigi yarismalarda fransiz olarak geçiyor, turk degil.

17
1
yanıtYanıtla
diyarliMobil-ANDROID:

bu filmde amaç İslama zarar vermek gavurun da istediği bu olduğu için ödül alması ondan

13
3
yanıtYanıtla
estergonMobil-ANDROID:

film değil sübyancılığın sapıklığın belgesi meşrulaştırma cabası

9
5
yanıtYanıtla
........................................:

Avrupa kendi yapısına uygun olmayan kendi kültürü ile çelişen hiçbirşeyi beğenmez bu film tam onların hayat tarzını yansıtıyor

7
6
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title