Haberler

Müstakil Üniversitenin Ayak Sesleri

Güncelleme:

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, " İnegöl'e üniversitenin yakışacağını ifade etmiştik. Aslında birazda burada onun ayak seslerini vermiş olacağız" dedi.

Uludağ Üniversitesi İnegöl Yerleşkesi sınırları içerisinde yer alan eski diş hastanesi binası ile Tekel Depoları için beklenen yıkım kararı çıktı. Sosyal alan ve yeni fakülteler için rezerv alan olarak düzenlenmesi planlanan binaların yıkım çalışmaları bu sabah başladı. Yıkım çalışmalarını İnegöl Belediyesi ekipleri sürdürüyor.

ALANDA VE PROJE ÜZERİNDE İNCELEME YAPILDI

Belediye Başkanı Alinur Aktaş da yıkımların başlamasının ardından Başkan Yardımcısı Adil Kansu ile birlikte alana giderek incelemelerde bulundu. İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Canbolat'ın da hazır bulunduğu incelemelerde, yıkılan diş hastanesi binası ile depolar incelendi. Alanda uygulanacak proje hakkında da istişarelerde bulunuldu.

ÜNİVERSİTENİN AYAK SESLERİ

Yıkım çalışmaları sırasında bir açıklama da yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bazen yaparak bazen de yıkarak güzelleştirdiklerini söyledi. Yine bir yıkım işi için bir araya geldiklerini kaydeden Aktaş, "Bildiğiniz gibi kısa bir süre önce Dekan Beyin girişimleri ile burada bir heyetle organizasyon oluşturulmuş ve bu heyet bir dizi kararlar almıştı. Üzerine basarak söylüyorum ki yakında da bununla alakalı girişimlerimiz de olacak… İnegöl gibi 255 bin nüfusu olan, sanayi potansiyeli olan, ticari potansiyeli ve ihracat potansiyeli olan bir şehre bir üniversite yakışacağını ifade etmiştik. Aslında birazda burada onun ayak seslerini vermiş olacağız" dedi.

Yapılan yıkım çalışmasıyla birlikte üniversitenin kendi bünyesindeki ilgisiz binalardan gerçek manada kurtulacağını da vurgulayan Aktaş, "Yapılan o istişare neticesinde çok değerli Dekanımız Üniversite bünyesinde girişimlerde bulundu. Senato'dan gerekli kararlar çıktı. Ben bu konuda büyük bir nezaket gösteren Rektörümüze ve ekibine de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İNEGÖL BELEDİYESİ HER YERDE
Başkan Aktaş, İnegöl Belediyesi'nin şehrin her yerinde olduğuna da vurgu yaptı. Aktaş, "Her zaman söylüyoruz İnegöl Belediyesi her yerde var diye. Nihayetinde Belediye güçlü bir kuruluş. Gerçekten ilçenin tümünü dert edinen bir kuruluş. Nihayetinde bu yıkım işine de burada seri bir şekilde başladık. Sağ olsun İnegöl'ümüzün yakından tanıdığı iç mimar Mahir kardeşimiz de bu işle ilgili bir projelendirme çalışması yaptık. O projelendirme çalışması çerçevesinde etap etap buradaki çalışmalar ve faaliyetler yürütülecek. İnşallah öğrencilerin de burada okumaktan keyif aldıkları bir ortam oluşsun istiyoruz. Hem öğretim görevlilerinin hem öğrencilerin bulunmaktan keyif aldığı bir ortam olsun. Çünkü İnegöl bunları ziyadesi ile hak ediyor. İnanıyor ve ümit ediyorum ki bu düzenleme çalışmalarıyla beraber ilgili yerlere mevcut alt yapımızı sunduğumuzda bile müstakil bir üniversite oluşumu için yeterli bir sonucun ortaya çıktığını göreceğiz. Tabi şehrin tamamına bunu yayabilmek adına da orta ve uzun vadede planlamalarımızı yapacağız. Ben emeği geçen ve katkısı olanlara çok teşekkür ediyorum. Böyle güzel ve hayırlı bir projenin içinde olmak, bu işle alakalı yardımcı ve destekçi olmak hem şahsıma hem de kurumumuza çok büyük bir keyif verdiğini ifade etmek istiyorum" ifadelerinde bulundu.

HEDEF MÜSTAKİL ÜNİVERSİTE

Aktaş son olarak alanda nasıl bir uygulama yapılacağından söz etti. Aktaş, "Bu alanda peyzaj düzenlemeleri yapılacak. Mimar arkadaşımızın planlaması hazirundan aldığı bilgiler doğrultusunda o noktada. Lakin burada rezerv alanlar da var. Burada öğrencilerle alakalı belirli sosyal üniteler ortaya çıkarılmaya çalışılacak. Şimdi bir Meslek Yüksek Okulumuz ve İşletme Fakültemiz olmak üzere toplam 3 bin civarında öğrencimiz söz konusu. Ama biz bunu en az iki fakülteye çıkarabilir miyiz bunu konuşuyoruz. Belki bu hazirunun öncelikli işi mevcut kampüsü, İnegöl yerleşkesini düzenlemek. Ama bir taraftan da o rezerv alanlardan birini kullanarak ikinci fakülteyi çıkarıp beraberinde burayı müstakil bir üniversiteye dönüştürebilir miyiz? Yaktığımız bu meşaleyi de şehrimizin tamamına yayabilir miyiz? Derdimiz bu" açıklamalarında bulundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Uludağ Üniversitesi İbrahim Canbolat Alinur Aktaş İnegöl Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title