Haberler

Mustafakemalpaşa'da Alt Yapı Hamlesi

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, alt yapı ihtiyaçlarının başında gelen kanalizasyon ve atık su arıtma tesislerinin yapımı için düğmeye basıldığını söyledi.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, alt yapı ihtiyaçlarının başında gelen kanalizasyon ve atık su arıtma tesislerinin yapımı için düğmeye basıldığını söyledi.

Başkan Sadi Kurtulan, BUSKİ daire müdürleriyle ilçenin alt yapı meselesini masaya yatırdı. Başkan yardımcıları Ayhan Dadak ve Enver Erdoğan'la birlikte BUSKİ Kanal Daire Başkanı Mesut Boz, BUSKİ Şebekeler Daire Başkanı Orhan Çağlayan, BUSKİ Mustafakemalpaşa Şube Müdürü Adnan Boykız ve teknik ekibin katıldığı toplantıda, arıtma tesisleri ve kanalizasyon inşaatı görüşüldü. 2016 yılı için Mustafakemalpaşa'ya ayrılan 23 milyon TL'lik BUSKİ bütçesinin çözüm odaklı yatırımlara harcanacağını söyleyen Kurtulan, başta atık su arıtma tesisleri ve yeni kanalizasyon terfi merkezleri kurularak, kanal ana kolektör inşaatına başlanacağını belirtti.

Kurtulan, "İlçenin en büyük meselesi alt yapı. Vatandaşlarımızın en büyük beklentisi de alt yapısı tamamlanmış sağlıklı bir Mustafakemalpaşa'da yaşamak. İçme suyu arıtma tesisleri, isale ve şebeke hatlarının ıslahı, yeni su depolarının inşaatı, atık su toplama şebekesi ve atık su terfi merkezlerinin yenilenmesi ile atık su arıtma tesisi, acilen çözülmesi gereken altyapı ihtiyaçları arasında yer alıyor. Yeni dönemle birlikte bu meseleyi köklü bir çözüme kavuşturmak için BUSKİ ile koordineli bir şekilde çalışmaya başladık. Alt yapı eksiklikleri etap etap belirlenerek projelendirildi. Merkez ve kırsal mahallerde alt yapı eksiklikleri tamamlanılıyor. Atık su arıtma tesisleri için de ihale sürecine girildi. Fevzidede Mahallesi Top Söğüt mevkiine yapılacak olan bu tesislerin tamamlanmasıyla birlikte kanalizasyon atıkları tek bir nokta da toplanacak. Ana kolektör hatları ile birlikte yeni kanalizasyon terfi binaları da bu çalışmalar esnasında kurulacak. Atariye, Fevzidede ve Hamzabey mahalleri için kanalizasyon ve yağmur suyu hattı inşaatı ise yakında başlayacak. Geniş çaplı bir alt yapı hamlesini sağlıklı bir şekilde yürüterek yıllarca süren bu sorunu çözeceğiz" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafakemalpaşa Çağlayan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title