Haberler

Mustafa Şentop: "Kasten Adam Öldürenler İdamla Cezalandırılmalı"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Şentop'un açıklaması - TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Şentop: "Amerika'da birçok eyalette idam cezası var. Biz de bunu yapanların devlete kasten isyan edenlerin ceza alması için elimizden geleni yapacağız" TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, "Amerika'da birçok eyalette idam cezası var. Biz de bunu yapanların devlete kasten isyan edenlerin ceza alması için elimizden geleni yapacağız" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Şentop'un açıklaması - TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Şentop:

"Amerika'da birçok eyalette idam cezası var. Biz de bunu yapanların devlete kasten isyan edenlerin ceza alması için elimizden geleni yapacağız"

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, "Amerika'da birçok eyalette idam cezası var. Biz de bunu yapanların devlete kasten isyan edenlerin ceza alması için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Valilik Binası önünde toplanan ve demokrasi nöbetine devam eden vatandaşlara seslenen Şentop, idam cezasının her suç için kabul edilemeyeceğine değinirken, devletine kastedenlerin idam ile cezalandırılması gerektiğini belirtti.

AK Parti olarak bunu yapanların idam cezası alması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Şentop, "Uluslararası anlaşmalar falan var ama bunlar o kadar önemli değil. Amerika'da birçok eyalette idam cezası var. Biz de bunu yapanların devlete kasten isyan edenlerin ceza alması için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Şentop, Türkiye'de meydanlarda bu işgal teşebbüsüne karşı çıkanların dünya tarafından alkışlandığı söyleyerek, "Yabancı basın Türkiye'de ki halkın mücadelesini, milli iradeye sahip çıkma mücadelesini herkes alkışlıyor. Bir daha Türkiye'de aklından darbe geçirenlerin muvaffak olamayacağını gösteren bir destan yazdınız. Bu teşebbüste bulunanlar Pensilvanya'nın askerleri, Türkiye'yi işgal etmek için harekete geçtiler. Bütün milletimizle beraber Cumhurbaşkanımızla beraber, güvenlik güçlerimizle beraber bunların karşısında durduk" diye konuştu.

Demokrasi nöbetlerinin devam edeceğini bildiren Şentop, şunları kaydetti:

"İnşallah bu nöbet devam edecek. Ne zamana kadar? Cumhurbaşkanımızın, 'Bu iş tamamdır bu iş bitmiştir' dediği ana kadar meydanlardan ayrılmayacağız. 12 Eylül darbesi yapıldıktan sonra o zaman ABD Başkanı Carter'dı. Amerika'da tiyatrodaymış. Kendisine ' Türkiye'de darbe oldu' diye haber veriyorlar. O da diyor, 'Kim yaptı darbeyi?' CIA'den Türkiye masası şefi diyor ki, 'Bizim çocuklar'. Darbe yapanlara, 'Bizim çocuklar' diyorlar. Bunlar da onların çocukları. Bu darbe teşebbüsünde bulunanlar başarılı olsalardı onlar sevinecekti bu millet üzülecekti. Ama onlar üzüldü milletimiz sevindi."

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Şentop AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title