Haberler

Mustafa Sarıgül, Dünya Barış Günü'nde Venedik'te Konuştu

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Uluslararası Dünya Barış Günü sebebiyle İtalya'da düzenlenen konferansa katıldı.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Uluslararası Dünya Barış Günü sebebiyle İtalya'da düzenlenen konferansa katıldı.

Venedik Barış Araştırmaları Vakfı'nın davetlisi olarak konferansa giden Sarıgül, burada yaptığı konuşmada, "Küresel demokrasi ve adalet sağlanmadan, küresel barış sağlanamaz" dedi.

Sarıgül beraberindeki bir heyetle Venedik'e giderek Barış Araştırmaları Vakfı'nı ziyaret etti. Buradaki konferansta bir konuşma yapan Sarıgül, barış gününde bile dünyanın birçok yerinde savaşların konuşulduğunu belirterek "Dünya Barış Günü bir kutlama değil, farkındalık ve duyarlılık yaratma günü olmalıdır" dedi.

Savaşların en büyük mağdurunun savaşanlar değil, sivil halk, kadınlar ve çocuklar olduğunu vurgulayan Sarıgül, konuşmasında şunları söyledi:

"Savaş, kainatın en üstün yaratığı olan insanı kainatın en acımasız canavarı haline getiren bir hastalık. Bugün sadece, benim ülkeme komşu olan Suriye'den çevre ülkelere sığınan 6 milyon savaş mağduru var. Dünyada milyonlarca insan savaşın soğuk ve acımasız yüzüyle karşı karşıya. Küresel eşitsizlik ve adaletsizlik barışın önündeki en büyük engel. Yeryüzünün sadece bir yanının gelişmiş olması, karnının tok olması, küresel barış için yeterli değildir. Herkesin birbirini anlayabileceği ortak bir kültüre, evrensel bir anlayışa ihtiyaç var. Küresel demokrasi ve küresel adalet sağlanmadan, küresel barış sağlanamaz. Her gün giderek artan nüfusuyla dünyamızın artık her zamankinden daha fazla barış ve hoşgörüye ihtiyacı var."

Konuşmasının ardından Venedik Barış Araştırmaları Vakfı Kurucusu Maria Laura Picchio Forlati, Mustafa Sarıgül'e ziyaretinin anısına bir teşekkür plaketi verdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Dünya Barış Günü Mustafa Sarıgül Venedik Şişli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title