Haberler

Mustafa Kemal Üniversitesi'nde Desen Sergisi

Güncelleme:

Mustafa Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim Öğretmenliği 1. sınıf öğrencileri tarafından desen sergisi açıldı.

Mustafa Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim Öğretmenliği 1. sınıf öğrencileri tarafından desen sergisi açıldı.

Sergiye Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Seval Yavuz, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Bilgin, Sanat ve Tasarım Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bekir Demirtaş ile Güzel Sanatlar Fakültesi ve Eğitim Fakültesi Resim Öğretmenliği programı öğretim elemanları ve öğrencileri katıldı.

Sergi açılışında konuşan Öğr. Gör. Hasan Demirci, derslerde resim sanatının binlerce yıl öncesinin mağara duvarlarına çizilen ilk çizgisel anlatım örnekleri olan desen örnekleriyle başladığını ve desenin o günden bugüne özellikle Rönesans'tan günümüze bütün sanatçıların temel yapı taşlarından biri olduğu bilgisini ilke edindiklerini belirtti.

Desenin yüzyıllardır sanatsal anlamını ve işlevini sürdürmekte olduğunu ifade eden Demirci, hem resmin temeli hem de başlı başına somut gerçekliklerin, hayal, düşünce ve kavramların görsel-çizgisel anlatım yolu olduğunu aktardı. Ayrıca desenin duygu ve düşünceyi, görüneni bilinçli ve kararlı bir şekilde çizgi ile anlatmakta ve gözleme, algıya, duyguya, dayanarak çizen kişinin kişisel özelliklerini de ifade ettiğini belirtti.

Hatay Mustafa Kemal üniversitesi sergi salonunda açılış yapılan Sergide 30 öğrencinin yapmış olduğu 81 desen çalışması sergilendi . - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Üniversitesi Hasan Demirci Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title