Haberler

Mustafa Kamalak: "İslam Barış Dinidir, Terörle Anılamaz"

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, il teşkilatının olağan kongresine katılmak üzere Düzce'ye geldi. Burada partililere seslenen Kamalak, İslam dininin barış dini olduğunu belirterek, terörle anılmasının yanlış olduğunu söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Düzce İl Başkanlığı 6. Olağan Kongresi'ne katılmak üzere Düzce'ye geldi. Düzce Müftülüğü konferans salonunda partililere hitap eden Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, İslam'ın barış dini olduğunu belirterek, terörle anılmasının yanlış olduğunu dile getirdi. Kamalak, "İnsanlığın tek ve yegane kurtuluş reçetesi olan İslam'ın terör ile anılması asla kabul edilemez" dedi. Paris'te yaşanan saldırıların dünyanın "bir numaralı gündem maddesi" haline getirildiğini ifade eden Kamalak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bütün liderler, bütün ülkeler, bütün gazeteler, bütün televizyonlar terör karşıtı oluverdi. Hepsi birden demokrasi havarisi kesildi. Öncelikle şunu ifade edelim ki İslam barış dinidir. İnsanlığın tek ve yegane kurtuluş reçetesi olan İslam'ın adının terör ile anılması asla kabul edilemez. Bizim inancımız bırakın bir insanı, bir serçenin bile öldürülmesine cevaz vermez. Bu açıdan değerlendirdiğimizde elbette Fransa'da yaşanan saldırıları tasvip etmemiz mümkün değildir. Keşke olmasaydı. Keşke bütün bunlar yaşanmasaydı. Ama bir de madalyonun öbür yüzü var. Biz Paris'te 17 kişi öldüğü için yürüyen o liderleri, Gazze'de bin 600 kadın ve çocuk öldüğünde de yürürken görmek isterdik. Hama'da, Humus'ta, Halep'te, Şam'da, 200 bin insan sürüklendikleri iç savaş sonucunda, varil bombaları altında can verirken de görmek isterdik. Paris'teki saldırılara gösterdikleri duyarlılığın milyonda birini, Kabil'deki saldırılarda da göstersinler isterdik" dedi.

Dünyanın temel sorununun "çifte standart" olduğunu anlatan Kamalak, "Bu adaletsizlik, bu iki yüzlülüktür. Şöyle çevremize bir bakalım. Bütün dünya kaos ve kargaşa dolu. İnsanlık bir uçuruma doğru sürükleniyor. Şu anda dünyanın 80 ayrı bölgesinde ya bir iç savaş, ya bir işgal ya da bir çatışma var. Sadece geçen yıl 51 milyon insan açlık, yoksulluk ve çatışmalar yüzünden yerini, yurdunu terk etmek zorunda kaldı. Yerin altında tonlarca altını, elması barındıran Afrika'da yerin üstünde insanlar açlıktan ölüyor. Her dört çocuktan biri, 5 yaşını göremeden hayatını kaybediyor. Sözde dünya barışından söz ediliyor ama nedense bu ittifaktan Müslümanların payına düşen, hep işgal, kan, gözyaşı ve zulüm oluyor. Bu böyle gitmez, gidemez. Dünyanın yeni bir söze, yeni bir sese, yeni bir fethe ihtiyacı var. ve o fethin anahtarı sizlersiniz. Milli Görüşçülerdir, Saadet Partililerdir" diye konuştu.

Genel seçimlere de değinen Mustafa Kamalak, "Sıradan bir zaman diliminde yaşamıyoruz. Bu seçim ülkemiz ve milletimiz için olmak ya da olmamak seçimidir. Kardeşlerim inanın Hocamızın dediği gibi toprak ayağımızın altından kayıyor. Bu seçimde vereceğimiz her bir oy Türkiye'nin istikametini belirleyecek. Kan ve ateş çemberi içindeki İslam coğrafyasının gidişatını belirleyecek. Terörize edilerek, sömürülerek, yoksullaştırılarak, büyük bir merhametsizliğin kollarına bırakılan ve bu yüzden büyük bir buhrana sürüklenen insanlığın geleceğini belirleyecek" dedi.

Tek liste ile yapılan Düzce İl Başkanlığı 6. Olağan Kongresi seçimlerinde bütün delegelerin oyunu alan Birkan Mertol Saadet Partisi Düzce İl Başkanı seçildi. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mustafa Kamalak Düzce Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title