Haberler

Mustafa Denizli, Son Yıllarda İstenileni Veremedi

Galatasaray'ın teknik direktör aday listesinin ilk sırasında yer alan Mustafa Denizli'nin son yıllarda çalıştırdığı takımlardaki başarısızlığı dikkat çekiyor.

Galatasaray'da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile yolların ayrılmasından sonra takımın başına kimin geçeği merak uyandırırken, en güçlü aday olarak Mustafa Denizli'nin ismi ilk sırada yer alıyor. Ancak, tecrübeli teknik direktörün son yıllarda çalıştırdığı takımlara bakıldığında, başarısız bir görüntü çizmesi kafalarda soru işaretlerine neden oluyor?

A Milli Futbol Takımı haricinde sırasıyla Galatasaray, Alemannia Aachen, Kocaelispor, Fenerbahçe, Manisaspor, Pas Hamedan, Beşiktaş, Persapolis ve son olarak Çaykur Rizespor'u çalıştıran Mustafa Denizli görev aldığı son 4 takımda istenileni tam anlamıyla veremedi.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE VE LİGDE 4. OLDU

66 yaşındaki deneyimli hoca 2008 yılında Beşiktaş'ta Ertuğrul Sağlam'ın istifasının ardından takımın başına getirildi. 2008-2009 sezonunda Beşiktaş'a Süper Lig ve Türkiye Kupası kazandıran Denizli, siyah-beyazlılardaki ikinci sezonunda Süper Lig, Türkiye Kupası, Türkiye Süper Kupa ve Şampiyonlar Ligi'nde toplam 45 karşılaşmada 20 galibiyet, 11 beraberlik ve 14 mağlubiyet aldı. O sezon Şampiyonlar Ligi'nde B Grubu'nda yer alan Denizli yönetimdeki Beşiktaş, Manchester United, CSKA Moskova ve Wolfsburg takımlarıyla karşılaştı. Siyah-beyazlılar grupta oynadığı 6 karşılaşmadan tek galibiyet çıkarırken, 1 beraberlik ve 4 mağlubiyet ile sonuncu oldu Avrupa defterini kapattı. Siyah-beyazlılar, ligde de istenileni veremedi ve 2009-2010 sezonunu da 4. sırada bitirdi.

İRAN LİGİNİ 12. SIRADA BİTİRDİ

Beşiktaş'tan sağlık sorunları nedeniyle ayrılan deneyimli hoca, daha önce de çalıştırdığı İran ekiplerinden Persopolis'in başına 2011 yılının aralık ayında tekrar geçti. Burada 8 karşılaşmaya çıkan Denizli, 4 galibiyet, 2 beraberlik, 2 mağlubiyet aldı. Denizli, Asya Şampiyonlar Ligi'nde Persopolis'i gruplardan çıkarıp, son 16'ya yükseltme başarısı gösterse de İran ekibi o sezon ligi 12. bitirdi. Ardından İran ekibi, Denizli ile yollarını ayırdı.

2012 yılının aralık ayında PTT 1. Lig'de mücadele eden Çaykur Rizespor'un başına geçen tecrübeli teknik adam, Rize ile çıktığı 17 karşılaşmada 10 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldı. Denizli, bu sonuçlarla Çaykur Rizespor'u Süper Lig'e çıkardı ancak yönetimle anlaşmazlık yaşayarak Karadeniz ekibindeki kariyerini noktaladı.

Son olarak 2013-2014 sezonunda Azerbaycan'ın Hazar Lenkeran ekibini çalıştıran Denizli, bu dönemde 18 karşılaşmada 7 galibiyet, 6 beraberlik ve 5 mağlubiyet alarak ligi 6. sırada tamamladı ve bekleneni veremedi.

DENİZLİ'NİN ŞAMPİYONLAR LİGİ KARNESİ ZAYIF

Galatasaray'ın başına geçmesi durumunda çok kritik 2 Şampiyonlar Ligi karşılaşmasına çıkacak olan Mustafa Denizli, bugüne kadar çalıştırdığı takımlarda, eski adı Şampiyon Kulüpler Kupası ve yeni adıyla Şampiyonlar Ligi'nde toplam 24 karşılaşmaya çıktı. Denizli, 24 karşılaşmada 6 galibiyet, 4 beraberlik ve 14 mağlubiyet aldı. Denizli, 2001-2002 sezonunda Fenerbahçe ve 2009-2010 sezonunda Beşiktaş ile katıldığı Şampiyonlar Ligi'nde grupları son sırada tamamladı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Mustafa Denizli Galatasaray Beşiktaş Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kim? 28 Mart Perşembe Survivor potada kimler var? Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title