Haberler

Mustafa Denizli Resmen Galatasaray'da (2)

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, futbol takımı teknik direktörlüğüne getirdikleri Mustafa Denizli'nin sarı-kırmızılı camianın evladı olduğunu, yaptıkları teklifi tereddüt etmeden kabul ettiğini söyledi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, futbol takımı teknik direktörlüğüne getirdikleri Mustafa Denizli'nin sarı-kırmızılı camianın evladı olduğunu, yaptıkları teklifi tereddüt etmeden kabul ettiğini söyledi.

Florya Metin Oktay Tesisleri'ndeki Turgay Vardar Basın Odası'nda düzenlenen imza töreninde gazetecilerin sorularını yanıtlatan Özbek, amacının başarıları daha yukarı taşımak olduğunu vurguladı.

Gelişen şartlar doğrultusunda bir karar almak zorunda kaldıklarını aktaran Özbek, şöyle konuştu:

" Galatasaray'a hizmet etmek için geldim. Benden önceki başkanların, başarıları ve Galatasaray'ın marka değerini ne kadar yükseğe taşıdığı herkesin malumu. Bugünkü yönetim de bunların üzerine koymak zorundadır. Gelişen şartlar, bazı kararlar almak zorunda bıraktı. Mustafa hocayı, Galatasaray'ın bir evladı olarak bu göreve uygun gördük. Kendisi de hiç tereddüt etmedi. Galatasaraylı, göreve çağrıldığı zaman bunu reddedemez. Mustafa hocam bunun en canlı örneği. Galatasaray'ın ihtiyacı olduğu dönemde hiç tereddüt etmeden teklifi kabul etti."

Teknik direktör değişikliğinin Galatasaray'ın geleceğiyle ilgili olduğunu dile getiren Dursun Özbek, "Galatasaray, başarıya odaklı, girdiği yarışmalarda en tepede olması gereken, Türkiye'nin en büyük takımı. Galatasaray, Türkiye'dir. Türkiye, her zaman başı dik, en yukarıda olması gereken bir kurumdur. Mustafa hocam, başarısını kanıtlamış, Galatasaraylılığını her zaman göstermiş birisidir. Bu görevde kendisine başarılar diliyorum. Herkese, mutlu olacağı, çok iyi günlerde takımını, hocasını alkışlayacağı günleri yaşatmak için bu kararı aldık" ifadelerini kullandı.

Sarı-kırmızılı kulübün başkanı, Denizli'nin Galatasaray'a çok büyük hizmet edeceğine inancının tam olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Galatasaray'ın hedefleri ve beklentileri değişmez. Kurulduğu gün Ali Sami Yen, beklentilerimizi ve hedeflerimizi belirlemiş. Hedefimiz başarı, yarışmaya girdiğimiz her platformda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek ve en üst seviyede derece almak. Galatasaray'ın beklentilerinde 110 yıldır herhangi bir değişiklik olmamıştır ve bundan sonra da olmayacaktır. Galatasaray, büyüklüğüne, dünyadaki bilinirliğine, prestijine ve etik kurallarına uygun insanlarla çalışmak zorundadır. Hocam da bu manada en önemli isimlerinden biridir. Galatasaray'ı başarıya taşımak için camianın üzerinde birleştiği bir kişidir. Hocamızın Galatasaray'a çok büyük hizmetler vereceğine inancımız, kendisini davet etmemize vesile olmuştur."

"Kara bulut denilen, benim için hafif bir sistir"

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, sarı-kırmızılı takımın üzerinde kara bulutlar olduğuna yönelik ifade üzerine, "Kara bulut denilen, benim için hafif bir sistir. Çok kara bulut gördük ama şimdi kara bulutluk bir durum yok. Hafif sisli, puslu bir hava var ama o da önemli değil" dedi.

Atletico Madrid maçından sonra Wesley Sneijder'in takımın performansıyla ilgili açıklamalarına da değinen deneyimli teknik adam, şunları söyledi:

"Genel görüntü içinde bazı sıkıntılar vardır. Geriden bizi destekleyecek, bize yardımcı olacak ne kadar olumlu çalışma ve fikir varsa onları taşıyacağız. Dün bitmiştir. Bu tür konuşmaların olumlu ve olumsuz taraflarını herkes farklı yorumlayabilir. Bizim işimiz buradan iyi şeyler aktarabilmek. Yorgunluktan sonra kaybetmenin üzüntüsünün sporcu üzerindeki etkisini bilirim. Tolere edilebilecek ve edilmeyecek şeyler vardır. Hepsini oyuncularımla paylaşacağım. Hepsi son derece tecrübeli, yüksek kaliteli insan ve sporcu değerine sahip. Benim için dün söylenenden ziyade yarın ve sonrasında söylenecek olanlar çok önemlidir. Benim tecrübelerim, fikirlerim ve çalışma ortamım kendilerine yardımcı olacaktır."

Sarı-kırmızılı camianın, kriz zamanında ismi üzerinde fikir birliğine vardığının hatırlatılması üzerine Mustafa Denizli, "Beni destekleyen tüm kişilere buradan sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bir insan için olabilecek en büyük psikolojik destektir. Onların düşüncelerini gerçekleştirmek için daha fazla çaba göstereceğim. Kriz ve baskı antrenörlük hayatım boyunca kan kardeşim oldu. Kriz ve baskıyla problem olarak mücadele etmedik. Onları hep olağan gördük. Bu baskı ve kriz nerede ve onu nasıl dışlarız diye çalışacağız. Krizler ve baskılar bizim gölgemiz. Onlarla uğraşarak, mücadele ederek kendimizi yeniliyoruz, çalışma alanı açıyoruz. Buraya onları yaşamak için değil aşmak için geldim" değerlendirmesinde bulundu.

Denizli, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın "Bir Beşiktaşlıyı Galatasaray'ın teknik direktörü olarak görmekten memnuniyet duyuyorum" açıklamasıyla ilgili de şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye, doğru profillerle benim dönemimde tanışmaya başladı. Bu camiada Türkiye'de hiçbir teknik adama sorulmayan bir soru bana soruldu. Bana 'Hocam çocukluğunuzda hangi takımı tutuyordunuz?' denildi. Ben de net bir şekilde, 'Çocukluğumda Beşiktaşlıydım' dedim. Bana sorulan soruya, bu camianın bana geldiğim günden beri öğretmeye çalıştığı dürüstlükle cevap verdim. Bundan da gurur duydum. Böyle bir cevap vermek benim için zor olmadı. Birçok yerde görev yaptım ama teknik adamlık yaşamımın 3'te 1'i sadece bu camiada geçti. Yarısından fazlası da büyük kulüplerde geçti."

(Bitti)

Kaynak: AA / Spor

Florya Metin Oktay Tesisleri Mustafa Denizli Galatasaray Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title