Haberler

Mustafa Demir halkla birlikte darbeye karşı sokaklarda!

Güncelleme:

Paralel Yapı'nın 17 Aralık'ta yolsuzluk kumpası kurduğu Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir 15 Temmuz darbe girişine karşı halk ile birlikte sokaklara çıktı, yaralıları ziyaret edip, şehit yakınlarına destek verdi.

Paralel terör örgütünün 17 Aralık'ta yolsuzluk suçlaması attığı Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, yine paralel yapının 15 Temmuz darbe girişiminde de karşısında durdu. Demir demokrasi için halk ile el ele verip sokağa çıktı, yaralananlara ve şehit olanların yakınlara destek verdi.

Mustafa Demir yaralıları ziyaret edip destek verdi

Demir, 15 Temmuz günü paralel askerlerin darbe girişiminde kurşunlara maruz kalan, tanklarla mücadele eden ve yaralanan vatandaşları hastanelerde ziyaret edip her türlü yardımlarına koşarken, şehitlerin cenaze namazlarına katılıp şehit ailelerine destek oldu.

15 Temmuz gecesinden beri halkla beraber demokrasi nöbeti tutan Mustafa Demir süreçle ilgili şöyle konuştu: "Biz günlerdir buradayız! 15 Temmuz akşamından şu ana kadar buradayız. Vatan Caddesi gördüğünüz gibi kalabalık. İnsanlar az önce konuşurken vatanımız için milletimiz için Reisimiz için buradayız diyorlar. Sloganları bu. Burası son derece önemli, İstanbul açısından Türkiye açısından son derece önemli! Paralelin tankları buraya gelemedi. Vatan'ın girişinden ve belediyenin alt tarafından önü kapatıldı ve buraya giremediler. Çok stratejik bir yer Emniyet Müdürlüğü burada olduğu için; aslında burada devletin milletine sahip çıktığı en önemli nokta burası!

1960 yılında rahmetli Menderes'in idamından bu yana, anadan kıza babadan oğula bir acı vardı. Adeta miras geçer gibi bir acı vardı ve bu acı insanların gözyaşlarını içine akıtan bir acı vardı! 15 Temmuzda bu acıyı insanlar sevince çevirdiler, yani tarihin gidişatını değiştirdiler

Cumhurbaşkanımızın bir talimatı oldu biliyorsunuz 1 hafta buradan ayrılmayacaksın dedi. Bu insanlarımız 1 hafta burada biz de onların hizmetinde olacağız."

FATİH DARBECİLER İÇİN STRATEJİK BİR BÖLGEYDİ

Demir'in belediye başkanı olduğu Fatih, İstanbul'da en ağır mücadelelerin yaşandığı semtlerden biriydi. Bilindiği gibi İstanbul Emniyet Müdürlüğü darbeciler açısından hayati öneme sahipti. 15 Temmuz gecesi Vatan Caddesi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ana binası ve Saraçhane'de çok sayıda ölüm ve yaralanmalar oldu. İstanbul'u darbeci paralellerin eline bırakmamak için canını ortaya koyan halk ve emniyet görevlileri ile darbeciler arasında gece sabaha kadar ağır çatışmalar yaşandı. O çatışmada PDY tanklar ve silahlarla birçok polis ve sivil vatandaşı şehit etti ve yaraladı. Paralel Yapı - FETÖ mensubu kişilerin daha önce zarar vermek istedikleri Mustafa Demir, ilk akşamdan itibaren halkla birlikte sokaklara çıkıp demokrasiyi savundu.

FATİH'E İLK OPERASYON 17 ARALIK'TA YAPILMIŞTI

17/25 Aralık'ta hükümeti yıkmak için harekete geçen terör örgütü FETÖ, bazı iş adamları ile birlikte Fatih Belediyesi ve Başkan Mustafa Demir'e yolsuzluk iddiasıyla operasyon düzenledi. Daha sonra bu iddiaların asılsız olduğu ve asıl amaçlarının hükümeti yıkmak olduğu ortaya çıkınca örgüt elemanları yurtdışına kaçtı.

"7 ŞUBAT", "17-25 ARALIK" ŞİMDİ DE "15 TEMMUZ"…

PDY / FETÖ ilk önce 7 Şubat'ta MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a yapılan operasyon ile rengini belli etmişti. Sonrasında 17-25 Aralık operasyonları ile devam etmiş ve bunlarda başarısız olunca 15 Temmuz'da darbe girişimi ile hükümeti yıkmaya çalıştı fakat önceki girişimlerde olduğu gibi örgüt bunda da başarısız oldu. Halkın sokaklara dökülüp demokrasiyi canı pahasına savunacağını tahmin edemeyen örgüt üyelerinin çoğu gözaltına alınıp tutuklandı.

9 BİNE YAKIN GÖZALTI

Darbe girişimi sırasında ve sonrasında gerçekleştirilen operasyonlarda aralarında yüzlerce general ve subayın da bulunduğu 9 bine yakın kişi gözaltına alındı.

YARGIDA 83 GÖZALTI

FETÖ'nün bu darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan HSYK ve yüksek yargı üyesi sayısı 83 kişi gözaltına alındı. Aralarında Anayasa Mahkemesi üyeleri Alparslan Altan, Erdal Tezcan gibi isimler de var.

MEB'TE 15 BİN KİŞİ AÇIĞA ALINDI

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'nda paralel yapı soruşturması kapsamında 15 bin 200 personel açığa alındı. Özel kurumlarda görevli olan 21 bin öğretmenin lisansı da iptal edildi.

1577 DEKANIN İSTİFASI İSTENDİ

Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) ülke genelindeki devlet ve vakıf üniversitelerinde görev yapan 1577 dekanın istifa etmesini istedi. 1176 dekan devlette, 401 dekan ise vakıf üniversitelerinde görev yapıyor.

İÇ İŞLERİ'NDE 9 BİNE YAKIN KİŞİ AÇIĞA ALINDI

Paralel Yapı'nın darbe girişiminin bastırılmasından sonra İçişleri Bakanlığı'nın merkez ve taşra teşkilatlarında görevli 8 bin 777 personel görevden uzaklaştırıldı. Açığa alınanlar arasında 30 vali de var.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Caddesi Mustafa Demir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
title