Haberler

    Mustafa Çulcu'dan Ağır Eleştiri

    Güncelleme:

    MHK eski Başkanı Mustafa Çulcu, geçtiğimiz hafta oynanan Gençlerbirliği-Bursaspor maçını katliam olarak nitelendirdi.

    MHK eski başkanı Mustafa Çulcu, geçtiğimiz hafta oynanan Gençlerbirliği- Bursaspor maçını katliam olarak nitelendirdi.

    İşte Çulcu'nun o yazısı;

    "Geçtiğimiz hafta oynanan Gençlerbirliği- Bursaspor maçını hakem Süleyman Abay ile birlikte yardımcıları Alparslan Dedeş, Serdar Akçer, ilave yardımcıları Abdülkadir Bitigen ve Bayram Başkan, 4.hakem ise Aleks Taşçıoğlu yönetti. Gözlemciliğini de Trabzonlu Ali Can Lakot yaptı. Maçı yönettikleri söylenemez ama sahada vardılar. Hakemlik adına katliam bir maçtı. Eğer, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor veya Gençlerbirliği ligin sonunda oynanan bir maçta bu şekilde mağlup olsaydılar, TFF ve MHK bitkisel hayata girerdi...

    Şimdi; Bursaspor, bu hafta içeride Trabzonspor ile oynayacak olması nedeniyle o maçın gözlemcisi Trabzon`dan Ali Can Lakot olmaz, olamaz, olmamalı! Çünkü bu atama maçın hakemlerini çok rahatsız eder, üstünde büyük baskı oluşturur, hakemleri dağıtır ki, öyle de oldu. Maçın hakemi Süleyman Abay`ın aldığı not 7.8… Yani kötü bir yönetim göstermiş, maçın sonucuna tesir eden hatalar yapmış. Bu Bursaspor`un kayıplarını geri getirmez ama eğer araya ahbap-çavuş ilişkileri girmezse hakem sezonu kapattı demektir. Ancak, İstanbul Bölgesi hakemi ve arkası olduğu unutulmamalı! Sisteme göre notu daha da düşük olmalıydı. Çünkü maçta birden fazla sonuca tesir eden hata var. Eğer maçta sonuca tesir eden siyah-beyaz bir hata varsa not 7.9 oluyor, sonra her hatada 0.1 aşağıya inmesi gerekiyor. Bu maçı seyredenler, varın şimdi siz hakemin notunun ne olacağını hesap edin! Şayet verilen notta hata varsa bu kez gözlemcinin cezaya girmesi gerekiyor.

    Maçta, o penaltılık pozisyonların olduğu bölgedeki kıdemli yardımcısı Alpaslan Dedeş bu hafta Karabükspor-T.Konyaspor maçında Cüneyt Çakır`a yardımcılık yapacak.Taltif edilmiş(!) Yine o bölgede görev yapan, net penaltılık pozisyonlarda hakemine gerekli desteği sağlayarak penaltıları verdirmek yerine sadece gözlerini kısarak uzun ufka bakan hiçbir şey yapmayan 5.hakem Abdülkadir Bitigen, sıkı durun liderin maçı Akhisar-Fenerbahçe maçında yine 5.hakem olarak görev yapacak. O da başarılarından dolayı taltif edilmiş(!) Maç sonu yapılan kritik toplantısında söylenenlere bak seeeen; eğer top Gençlerbirliği oyuncusu Ahmet`in sağ koluna gelmiş olsaymış, sorumluluk 5.hakemin olacakmış ama sol koluna geldiği için pozisyon hakemin sorumluluğuna giriyormuş! Hadi oradan, siz bizimle dalga mı geçiyorsunuz? Maçın 4.hakemi Aleks Taşçıoğlu, bu hafta PTT 1.Ligi düşmeyi ilgilendiren zorlu Boluspor-T.Denizlispor maçında Fırat Aydınus`a yardımcılık yapacak. O maçta Allah`tan ona iş düşmedi çünkü geçmişte bu tür pozisyonlarda skandallarını saymakla bitiremem 6.hakem Bayram Başkan kendi kategorisi olan 2.Lig Kırmızı Grup MKE Ankaragücü-Altay maçında düdük çalacak. Kıdemsiz yardımcı Serdar Akçer ise bu hafta PTT 1.Ligi Ankaraspor AŞ-Karşıyaka maçında yardımcı hakem olarak görev yapacak.

    Dikkat çeken diğer ilginç atama, geçen haftaki gözlemci Ali Can Lakot`ın da bu maçta yine gözlemci olması. Hatırlar mısınız, 2012 Avrupa Şampiyonası`nda finali yönetmesi beklenen Macar hakem Kassai`nin ilave yardımcısı, çizgiyi geçen bir topta golü tespit edemediği için ertesi gün tüm ekibin eline dönüş biletleri verilmiş, ülkelerine geri gönderilmişti! Ama biz de ekip olarak katledilmiş bir maç sadece Süleyman Abay`ın maçı yok, diğerleri liglerde cirit atıyor! Böyle uygulamalarla hakemlerden ekip başarısı beklemek hayal! Olan takımlara ve futbolumuza oluyor. Eyyy MHK daki bu işi çok bilmiş dayılarım, amcalarım; Bursaspor`un zaten bu sezon hakem hataları ile işi bitmiş, defteri dürülmüş, gıkını çıkaracak durumda değil, yukarıdaki tabloya bakınca vallahi Süleyman Abay`a ayıp etmişsiniz(!) Çünkü yükün esas ağır olanı onun omuzlarındaydı. Sahi ona niye maç yok? Hay sizin yapacağınız hakemliğe deee, yorumlara daaa, atamalara daaa, hakem yöneticiliğine deee..."

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Süleyman Abay Mustafa Çulcu Bursaspor Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title