Haberler

Mustafa Çıldır'ın Kızı Hayatını Kaybetti

Aydın'da havaalanı yapılması şartı ile 1956 yılında 500 dönüm arazisini Devlet Hava Meydanları İşletmesi Umum Müdürlüğü'ne bağışlayan Mustafa Çıldır'ın kızı Emine Çıldır hayatını kaybetti.

Cumhuriyet'in ilk yıllarında Konya Bozkır'dan çoban olarak Aydın'a gelen Mustafa Çıldır, yıllarca hayvanlarını otlattığı Tepecik civarında bulunan arazileri biriktirdiği paralarla satın aldı. Aydın'da iyi para kazanan Mustafa Çıldır, vatan edindiği Aydın'a eser kazandırmak amacıyla 1956 yılında şu anda Çıldır Havaalanı olarak bilinen bölgeden 500 dönüm arazisini havaalanı yapılması şartı ile önce Aydın Valiliği'ne ardından da protokol ile 10 Ocak 1957 yılında Devlet Hava Meydanları İşletmesi Umum Müdürlüğü'ne bağışladı. Mustafa Çıldır bağışı yaparken tapu kaydına da "Münhasıran Hava Meydanı olarak kullanılmak ve ileride Hava Meydanı olarak kullanılmaktan sarfınazar edildiği takdirde vahibe veya mirasçılarına rücu etmek ve Tayyare Meydanı isminin de Çıldır Hava Meydanı konulmak kayıt ve şartı ile hibe edilmiştir" yazdırttı.

Çıldır Havaalanı bağışın yapılmasının hemen ardından gerekli çalışma yapılarak uçuşlara açıldı. Araziyi bağışlayan Mustafa Çıldır da 1959 yılında hacca bu havaalanından uğurlandı. Mustafa Çıldır aktarmalı olarak buradan Arabistan'a uçtu. Ancak bir süre sonra havaalanı çeşitli gerekçelerle uçuşlara kapatıldı. Mustafa Çıldır, hacdan döndükten kısa süre sonra 5 Ağustos 1963 tarihinde vefat etti.

Aydın'a havaalanı kazandırılmasına öncülük eden Mustafa Çıldır'ın 82 yaşındaki Emine Çıldır, bu sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Yaklaşık 6-7 yıldır diyaliz tedavisi gören Emnine Çıldır için Efeler Beycami'de öğle namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi. Törene Emine Çıldır'ın 92 yaşındaki eşi Şevki Çıldır, Çıldır ailesinin yakınları ve dostları ile askeri erkan katıldı. Emine Çıldır'ın cenazesi kılınan cenaze namazının ardından Tellidede Mezarlığı'ndaki aie kabristanlığında dualarla son yolculuğuna uğurlandı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çıldır Bozkır Konya Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title