Haberler

Mustafa Balbay, CHP Genel Başkan Adaylığı İçin Sinyal Verdi

Güncelleme:

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, "Genel Başkanlığa aday olacak mısınız?" sorusuna, "Niçin olmasın" cevabını verdi.

Bir radyo programına konuşan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, "Siz eğer CHP'nin başında, genel başkanı olsaydınız şu anda bu başarısızlık karşısında oturmaya devam eder miydiniz o koltukta?" sorusuna, "Etmezdim. Ben etmezdim" cevabını verdi. Balbay, "Genel Başkanlığa aday olacak mısınız?" sorusunu ise "Genel süreç bakarsınız bizi taşır. Niçin olmasın" şeklinde cevapladı.

KILIÇDAROĞLU'NA İNÖNÜ İLE İSTİFA GÖNDERMESİ

Balbay sözlerine şöyle devam etti: "Örneğin önceki gün andık ölüm yıldönümünde; Erdal İnönü'yü büyük kılan çekilmesini bilmesiydi. Ben şimdiden kurultayın 4 gün olmasını öneriyorum. İnsan emeği olduğu şeyi ayrıca benimser. Avrupa'daki sosyal demokrat partiler böyle yapar kurultayları. Geldikleri noktaya bakarlar, siyasetçilerini gözden geçirirler."

GENEL BAŞKANLIK ADAYLIĞINA BALBAY'DAN YEŞİL IŞIK

Mustafa Balbay, "Genel Başkanlığa aday olacak mısınız?" sorusunu ise şöyle cevapladı:

"Bu tür yerlere aday olunmaz. İzlenen süreç böyle sürükler. Öyle bir hırsın altında, aklımı o hırsın önüne geçirmek istemiyorum. Genel süreç bakarsınız bizi taşır. Niçin olmasın... Ve o kongrelerde adım adım bir şey pişer. Ya da derler ki 'Balbay 4-5 kişilik yeni bir ekip oluşturalım.' Kendi arkadaşlarımıza örnek olarak veriyorum. AKP kurulurken 4 kişi kuruldu, Bülent Arınç, Abdüllatif Şener, Abdullah Gül ve Recep Tayyip Erdoğan. 2007'de Şener ayrıldı ama bu üçlü ne olursa olsun... Dün Bülent Arınç'ı balkonda gördük. Bir kadro hareketi bence başarıya götüren."

Balbay sözlerinin sonunda şunları söyledi:

"Ben elimi, başımı, göğsümü, gövdemi neyim varsa taşın altına koyacağım. Ben 2 Kasım sabahı saat 08.00'de 2019 için çalışmaya başladım. Kesinlikle bir umutsuzluk ve 'Allah kahretsin' duygusu yok içimde. Kesinlikle bir kahır ve umutsuzluk yok içimde."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Mustafa Balbay Bülent Arınç Erdal İnönü İzmir Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (16)

Nuri:

PKK destekcisi kilicdaroglu chpye yakismiyor

3
1
yanıtYanıtla
HAKAN:

CHP LI ZAVALILAR NE ZAMAN KADAR BU KUKLAYI PARTISNIZIN BASINDA TUTCAKSINIZ

3
0
yanıtYanıtla
sıyonıst tatar:

hapısane santajına baglı kozmık ıslerı bırak balbay

3
0
yanıtYanıtla
Ccc:

Alayınız toplasan 1 rte etmez

1
1
yanıtYanıtla
insanoglu:

Kilicdaroglundan başkası genel başkan olursa nah veririm oyumu dürüst lider kılıcdaroglu arkandayız......

1
0
yanıtYanıtla
AL:

MURTAZA. İŞTESANA. EKMEĞİ. DİZİNDELAYLOY. SAYIN. BALBAY. HİÇ. BOŞUNA. HEFESLENME. ÖYLE. GENELBAŞKAN. OLUCAM. DİYE. KONUŞMA. BİR. KEREAYIPTIR. HAPİSNAHE. GÜNLERİNİUNUTMA. SAYIN. KILIÇTAROĞLU. ZİYARET. EDEN. VE. SİZE. MİLLETVEKİLİ. YOLUNU. AÇAN. SAYIN. KILÇDAROĞLUNA. BUNU. YAPMA. BİR. KERE. GENEL. BAŞKAN. SIFATIN. YOK. İŞTE. DÜRÜST. İNSAN. HER. ZAMAN. TAŞLANIR. KURULTAYDA. YİNE. SAYIN. KEMAL. KILÇDAROĞLU. GENEL. BAŞKAN. OLACAKTIR. O ZAMAN BAKALIM. NE. DİYECEKSİN. İŞTE. CHP. BUNLARIN. YÜZÜNDEN. OY. ALAMIYOR.

1
0
yanıtYanıtla
Resat Arslan:

Bunlar gercek olamaz Atatürk partiyi kurdugunda bugünler hic aklina gelmezdi galiba

0
1
yanıtYanıtla
Şaban özgüneş:

Kılıçtaroğlu nu o koltuğa oturtan güçler rakibe makibe izin vermez Boşuna heveslenmeyin

1
0
yanıtYanıtla
al birini vur ötekine:

Yaw birtane dürüst ilkeli ve itici konuşmayan bir lider çıkmaz aralarından.

1
0
yanıtYanıtla
Miroğlu:

Alternatif bu ise, Kılıçdaroğlu sen kal abi gitme. Koskoca Türkiyeyi yönetmeye talip bir parti hala halkın ne istediğini kimlere oy verdiğini çözemiyor ya pes.Sizin hiç mi danışmanlarınız sosyologlarınız yok. Bak şu hdp li Selo chp li kimlikle yola çıkmış olsaydı oyları patlatırdı.Al sana örnek. Genç dinamik zeki vizyonu olan güzel konuşan sempatik.Al sana başkan profili. Hadi bir de dış örnek vereyim.Yunanlı Çipras. Ee artık anlamadıysan %25 oylara devam.İktidar mı?Kaf dağında

0
1
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title