Haberler

Mustafa Asım Cula Ortaokulu'nda Proje Sevinci

Antalya’nın Muratpaşa ilçesi Mustafa Asım Cula Ortaokulu’nun hazırladığı Erasmus+ Strarejik Okul Ortaklıkları Eclıpse Projesi kabul edilen tek proje oldu.

Antalya'nın Muratpaşa ilçesi Mustafa Asım Cula Ortaokulu'nun hazırladığı Erasmus+ Strarejik Okul Ortaklıkları Eclıpse Projesi kabul edilen tek proje oldu.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Okul Eğitim Koordinatörlüğü tarafından yürütülen Erasmus+ Ana Eylem 2 Okullar arası Okul Eğitimi Stratejik faaliyeti kapsamında 2015 yılı Teklif Çağrısı döneminde koordinatör olarak Mustafa Asım Cula Ortaokulu'nun başvurduğu ECLIPSE 'Enhancing Cultural Literacy Through Innovative Practise and Skills in Europe' projesi 94 puanla kabul edildi. Türkiye'de koordinatör okul olarak başvurulan 628 projenin sunulduğu projeler içinde Mustafa Asım Cula Ortaokulu'nun projesi Antalya'dan kabul edilen tek proje oldu. Proje kapsamında kültürel okuryazarlık sonucunda kültürlerarası öğrenme süreci gelişecek, farklı kültürlerden insanlar arasında iletişim kapasitesi artacak, toplumda kültürel çeşitlilik gerçeğine daha esnek bir yaklaşım oluşacak ve insanlığın ortak mirasları tanınacak.

Proje kapsamında manevi olarak ise öğrenme sürecinde kişisel özgürlük ve kararlara saygı duymayı farklı bakış açıları arasında uzlaşma arama kişisel sorumlulukların bilincinde olma, farklı kültürler arasında empati kurmayı kazandırılacak.

ECLIPSE Projesi yenilikçi ve bilimsel yaklaşımlarla kültürel okuryazarlığı arttırmanın hedef olarak alındığı İngiltere, İspanya, İtalya, Norveç ve Slovenya'dan okul ortaklarıyla yürütülen iki yıllık bir projedir. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği Muratpaşa Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title