Haberler

Müspet Değerler Mektebi'nde İlk Ders Zili Çaldı

Müspet Değerler Mektebi'nde Prof.Dr. Ahmet Şimşirgil öğretmenliğinde "Tarih Bizi Çağırıyor" konulu ilk ders zili çaldı.

Karesi Kent Konseyi ve Aktif Gençler Derneği işbirliği ile Karesi AVM Toplantı Salonu'nda 2017 yılı Müspet Değerler Mektebi eğitimleri başladı. Mektebin ilk dersinde konuk hocası Prof.Dr. Ahmet Şimşirgil oldu. Cansu Canan Özgen Moderatörlüğünde gerçekleşen derste Şimşirgil, "Tarih Bizi Çağırıyor" konu başlığı altında Osmanlı İmparatorluğu ve 15 Temmuz kalkışmasından bahsetti.

Osmanlı'da Abdülhamit Han darbesi olduğu bilgisini yineleyen Şimşirgil, "Bu darbe genç Osman'a, Ahmet Han'a, IV. Mehmet'e yapılan darbeye benzemiyor. Abdülhamit Han'ın devrilmesi ile beraber 7 milyon kilometrekare olan bir millet 1 milyona düştü" dedi.

Abdülhamit Han'ın 'kardeş kanı dökülmesin' diye çekildiğini hatırlatan Şimşirgil, "15 Temmuz'da Abdülhamit Han darbesi gibi ölüm vuruşuydu. Bugün o darbeciler başarılı olmuş olsaydı şimdi Türkiye diye bir devlet yoktu. Doğu ve güney doğu PKK, PYD yönetimine geçmiş, Orta Anadolu'da 5 milyon kişi ölmüş, Sur içinde Vatikan gibi devlet kurulmuş. Papa'nın halifesi koltuğa oturmuştu" dedi.

"Bugün bir adama diktatör diye bağırıyorlarsa, bağıranlar diktatördür" diyen Şimşirgil, "Abdülhamit Han'a darbe için gayret edenler 'hasret kaldık, istibdata nimetin kıymetini bilemedik' diye yakındılar. Tarih şuuru bunun için önemli. Tarih geriden hız almaktır. 18 yaşındaki bireye seçilme hakkı getirmek bu gençliğe duyulan güvenden dolayıdır. Bizler 12 yaşındaki evladına devleti idare etme yetkisi veren bir ecdadın torunlarıyız. Sayın cumhurbaşkanımız da tarihimizden güven alıyor. Milletin seçtiği asla diktatör olamaz, bu millet asla bozuk adam seçmedi. Bozuk adamı dışarıdan başkaları getirdi. 15 Temmuz'da 'Ben kefeni giydim çıktım öleceksek ölelim' diyen bir adam vardı da memleket kurtuldu. Bu darbelerin amacı tüm ümmeti Hıristiyan yapmaktı. Onlara göre bu millet kuzu milletti. Bu millet lider millettir. Biz ölümü düğün günüm olarak biliriz. İstiklal Savaşı sadece cephede değil her yerde devam ediyor" açıklamasında bulundu.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yolmaz ise, "Bizler, marka kent Karesi vizyonumuzu gözeterek, tarih ve kültürel zenginliğiyle bezeli, estetik değerleri öne çıkan modern bir kültür ve sanat şehri olmak için çalışıyoruz. Değerli Moderatör Cansu Canan Özgen ve Prof.Dr. Ahmet Şimşirgil Karesi'ye gelerek bizleri bilgilendirdikleri için çok teşekkür ediyorum" dedi.

Programın sonunda Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve eşleri, Prof.Dr. Ahmet Şimşirgil ve Moderatör Cansu Canan Özgen ile istişare yaptılar. Başkan Yılmaz, programın ardından Moderatör Cansu Canan Özgen'e ve Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil'e, çiçek takdim etti. Katılımcılarla hatıra fotoğrafı çekiminin ardından Cansu Canan Özgen ve Prof. Dr. Şimşirgil, öğrencilerin kitaplarını imzaladı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Şimşirgil Ahmet Han Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title