Haberler

Müslüman ve Hristiyanlar İftarda Buluştu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : İftardan genel ve detay görüntü Gökçeada Kaymakamı Muhittin Gürel ile röportaj Müslüman ve Hristiyanlar iftarda buluştu Gökçeada Belediyesi tarafından düzenlenen programa katılan 3 bine yakın Müslüman ve Hristiyan vatandaş "Hoşgörü Sofrası" adı verilen iftarda biraraya geldi, birlikte dua etti Gökçeada Kaymakamı Gürel: "Toplumun her kesiminden insanlar burada.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

İftardan genel ve detay görüntü

Gökçeada Kaymakamı Muhittin Gürel ile röportaj Müslüman ve Hristiyanlar iftarda buluştu

Gökçeada Belediyesi tarafından düzenlenen programa katılan 3 bine yakın Müslüman ve Hristiyan vatandaş "Hoşgörü Sofrası" adı verilen iftarda biraraya geldi, birlikte dua etti

Gökçeada Kaymakamı Gürel:

"Toplumun her kesiminden insanlar burada. Farklı dinden ve dillerden olan insanlar bu iftarda. Gökçeada'da bir kardeşlik havası var. Bu bir yemek yada bir iftar meselesi değil. Bu aynı zamanda bir birlik ve beraberlik meselesi"

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde yaşayan Müslüman ve Hristiyanlar, iftar sofrasında bir araya geldi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen iftara katılan 5 bine yakın vatandaşa etli kuru fasülye, pilav, mercimek çorbası ve tulumba tatlısı ikram edildi.

İftarın ardından yapılan duadan sonra ilahi dinletisi ve sema gösterisi yapıldı.

Gökçeada Kaymakamı Muhittin Gürel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıllarda başlatılan iftar programını çok değerli gördüklerini söyledi.

İftara gösterilen yoğun katılımın çok sevindirici olduğunu ifade eden Gürel, "Toplumun her kesiminden insanlar burada. Farklı dinden ve dillerden olan insanlar bu iftarda. Gökçeada'da bir kardeşlik havası var. Bu bir yemek yada bir iftar meselesi değil. Bu aynı zamanda bir birlik ve beraberlik meselesi. Bugün ülke olarak birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olan zamandayız. Bunu eğer burada sağlayabildiysek ne mutlu bizlere" diye konuştu.

Belediye Başkanı Ünal Çetin ise, ülkenin özellikle terör konusunda çok zor bir süreçten geçtiğini belirtti.

Bu iftarı Türkiye'nin en batısında, güneşin en son battığı coğrafyada düzenlediklerini anlatan Çetin, "Birlik ve beraberlik içerisinde, huzur ve mutluluk içerisinde bu iftarı düzenlemekten dolayı çok mutluyuz. Bugün görülen şu ki, Gökçeada gerçekten bir huzur adası. Şuanda ülkemizde turizm noktasında da yüzde 100 doluluğa ulaşan başka bir nokta yok, Gökçeada'da doluluğumuz yüzde 100 seviyesindedir. Bunun tek bir sebebi var oda huzur. İftar programından da belli olduğu üzere burada insanlar çok huzurlu." dedi.

Çanakkaleiftar

Muhabir Burak Akay

Kaynak: AA / Güncel

Çanakkale Gökçeada Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title