Haberler

Müslüman Belediye Üyesi, Tehditlere Dayanamadı İtalya'yı Terk Ediyor

Güncelleme:

İtalya'nın ilk başörtülü Müslüman belediye meclisi üyesi olan Aicha Mesrar, aldığı tehditler yüzünden istifa ederek 23 yıldır yaşadığı ülkeden ayrılmaya hazırlanıyor.

Fas asıllı 45 yaşındaki Mesrar, İtalya'nın kuzeyindeki Rovereto kentinde 2 yıl önce Demokratik Parti'den belediye meclisine seçildi. Aynı tarihlerde belediyenin kentte Müslüman mezarlığı yapılmasına izin vermesi üzerine hem Belediye Başkanı hem de Mesrar aşırı sağcıların hedefi haline geldi.

2012'den bu yana tehditler alan ve polis korumasıyla yaşayan Aicha Mesrar, baskılara dayanamayarak görevinden istifa etti.

Mesrar, çocuklarının hayatından endişe ettiğini belirterek İtalya'dan ayrılmayı planladığını söyledi. İtalyan basınına konuşan Aicha Mesrar, "Bana ve Belediye Başkanı'na iki yıldır hakaretler ve tehditler yağıyor. Üstelik çocuklarımı da tehdit ettiler. Bu yüzden annelik içgüdülerimle kamusal görevimden ayrılmaya ve çocuklarımı buradan uzaklaştırmaya karar verdim" dedi.

"ARTIK YETER"

Aicha Mesrar şunları söyledi: "İlk başlarda birkaç mektup aldım ama bunları önemsemedim. Fakat sonra mektuplar gittikçe arttı ve daha sert ve şiddetli hale geldi. Ve sonunda "artık yeter" dedim. Sürekli koruma altında yaşayamam."

Bu kararı çocukları için aldığını söyleyen Mesrar, İtalya'dan hangi ülkeye gitmeyi planladığını ise açıklamadı.

"HOŞGÖRÜSÜZLÜK HASTALIĞI"

Rovereto kentinin bulunduğu Trento bölgesinin yerel yönetim başkanı Bruno Dorigatti, Aicha Mesrar'ın tehditler yüzünden İtalya'dan ayrılmayı planlamasının "hoşgörüsüzlük hastalığına" işaret ettiğini söyledi.

Dorigatti, "Kültürler arası köprü kurma örneği olan Aicha Mesrar görevini bırakıp ülkeden ayrılmaya karar veriyorsa, bu herkesi endişelendirmelidir.

O bile baskılara ve anonim tehditlere boyun eğdiyse bu Trentino'nun hala hoşgörüsüzlük hastalığını yenemediğini gösterir" diye konuştu.

Kaynak: ANKA / Dünya

İtalya Fas Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (9)

Defol:

Defolsun gitsin lazim degil dini kullanarak birsey olmaz ne yapmis simdiye Kadar Basörü takmakdan baska

3
16
yanıtYanıtla
uzman:

salak mahluk

yanıt0
yanıt0
asdasdasdakjsdjasjdasdfsad:

ahahaha yerli zındık olm inanmıyosan saygı duy veren not:ateistim ama saygı duyuyorum .

yanıt0
yanıt0
gagsus:

ne oldu dinlerarası diyaloğunuza. . .

5
3
yanıtYanıtla
mehmet:

madem öyle baştan adaylığını koymasaydın.

1
5
yanıtYanıtla
gayserili:

Beyinsiz.

yanıt0
yanıt0
VEDAT:

HIRISTIYANLIĞIN MERKEZİNDE BOŞÖRTÜLÜ OLUPTA BU İŞİ YAPMAK ÖZELLİKLE KADIN İÇİN ÇOK ZORDUR. AVRUPA NE KADAR İNSANLIKTAN BAHSETSEDE İSLAMA OLAN DÜŞMANLIKLARI BİR AŞAMADAN SONRA AÇIĞA ÇIKIYOR. BU YAPILANLARI TÜRKİYE İLE KIYASLIYACAK OLURSAK. GERÇEKTEN BİZLER ONLARDAN HOŞGÖRÜ AÇISINDAN DAHA ÖNDEYİZ. İÇİMİZDEKİ İSLAM DÜŞMANLARININDA BUNLARDAN BİR FARKI YOK NE OLURSA OLSUN MİLLİYETÇİLİĞİN SONU HEP KAN DÖKMEYLE BİTİYOR. İNSANLARIN YAŞAM TARZINA DAYATMA GETİREREK HİÇKİMSE GEÇMİŞTEN BUGÜNE BAŞARI SAĞLIYAMADI.

3
1
yanıtYanıtla
gayserili:

Avrupa''da hukuk olduguna inanlar, Türkiye''de diktatör olduguna inanalar, BBC ve CNN''den aldigi gaz ile Gezi''de terör estirenleri görelim lütfen. Iste Avrupa''nin gercek yüzü.

3
0
yanıtYanıtla
DOĞRUYOLDAYIM:

CHP nin ezan sesinden rahatsız olan vekil ve başkanlarını düşündükçe kimlerin hangi ülke için yırtındıkları ortaya çıkıyor.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title