Haberler

Müslüm Gürses Ölüm Yıldönümünde Anıldı

Arabesk müziğin duayenlerinden Müslüm Gürses, ölümünün ilk yıl dönümünde eşi, arkadaşları ve sevenleri tarafından Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı.

3 Mart 2013 günü akciğer ve kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden sanatçı Gürses için ölümünün ilk yıl dönümünde kabri başında anma töreni düzenlendi. Gürses’in mezarına saatler öncesinden gelen sevenleri, mezarı başında Gürses’in müziklerini dinleyerek gözyaşı döktü. Birçok seveni tören öncesi Gürses’in kabri başında dua okudu.

“MESLEK BİRLİKLERİ SANATÇILARA NİYE SAHİP ÇIKMIYOR?”

Anma töreni öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Müslüm Gürses’in menajeri Nevzat Takmaz, “Birinci yılını doldurduk. Güzel bir anma gecesi yapmak isterdik. Ancak kimse buna pek yanaşmadı. Ben bu konuda birazcık sitemliyim. Müzik sektöründe birçok meslek birliği var. Bu meslek birlikleri sanatçılara niye sahip çıkmıyor? Ölen sanatçıların bile halen daha teliflerini alıyorlar. Yani onu anma gecesi gibi onu yaşatmak erbabında bir şeyler yapabilirlerdi diye düşünüyorum. Şu an farkındaysanız konuşamıyorum. Bu müzik sektörü için değil sinemada da öyledir. Rezil olmuş bir sürü sanatçı var. Ölümünden bile haberi olunmayan bir sürü insan var. Onlarında sevenleri var. Ancak ben hiç memnun değilim. Çok güzel bir gece yapmayı da düşündüm. Benim için de çok şey söylediler. Ancak ben hep sustum. Bir yılda ölüm yıl dönümünü bekledim. Hiçbir işte yapmadım. Çünkü kendimi anca toparladım. Bunu kimse anlayamaz” dedi.

“BURADA SİZLER YOKSUNUZ Kİ NEDEN GELSİNLER?”

Sanatçılardan herhangi bir taziye mesajı almadığını kaydeden Takmaz, “Sevenleriyle birlikte onu yaşatmak erbabında bunu yapacağız. Sağ olsunlar onu hiç yalnız bırakmadılar. Her gün burası böyleydi. Hepsine teşekkür ediyorum. Sanatçılardan herhangi bir taziye mesajı almadım. Sadece hastaneye ve cenazesine geldiler. Burada sizler yoksunuz niye gelsinler ki? Onun için sitemliyim. Bu konuda da daha fazla konuşmak istemiyorum” ifadelerini kullandı.

Gürses’in mezarının başına gelen sevenleri kabir başında dualar ederek, mezarına çiçekler dikti. Ardından tüm sevenleri hep bir ağızdan ‘Müslüm Baba’ diye bağırarak alkış tuttu. Bir süre sonra Gürses’in eşi Muhterem Nur arkadaşlarının yardımıyla mezarlığı geldi. Eşinin mezarına gelirken karşısına çıkan bir çocuk Muhterem Nur’a, “Anne Müslüm amca ölmedi” dedi. Nur da, “Öyle mi?” diye yanıt verdi. Çocuk ise, “Müslüm amca hemen öldü” şeklinde konuştu. Ardından Muhterem Nur, eşinin mezarının başına oturdu. Burada Gürses için mevlit okundu. Eşi Nur, arkadaşları ve sevenleri Gürses’e dua etti. Bazı sevenleri ise gözyaşlarına boğuldu. Muhterem Nur’un da gözyaşlarını tutamadığı görüldüğü mevlid sırasında Gürses’in kendinden geçen bir seveni, “Paşam yaşa, yaşa, babam benim” diye bağırdı. Fenalık geçiren Gürses hayranı, mezarlıktaki diğer vatandaşlar tarafından sakinleştirildi.

“O HİKAYE ARTIK BİTTİ, ONLARDAN KİMSEYİ GÖREMEZSİNİZ”

Mevlidin ardından gazetecilere konuşan Muhterem Nur, “Çok mutluyum ki bu kadar seveni ve hatırlayanı var. Üzgünüm çünkü çok değerli bir insanı kaybettim. Bir daha da göremiyorum” şeklinde konuştu.Sanatçı dostlarından kimsenin olmadığının sorulması üzerine Nur,

“O hikaye artık bitti. Onlardan kimseyi göremezsiniz. Belki mevlide gelirler. Bugün ikindiden sonra camide mevlidimiz var. Belki oraya gelirler ama gelenler de sağ olsun gelmeyenler de sağ olsunlar. Onu her dakika özlüyorum, her dakika varlığını arıyorum” diye konuştu.

Anma töreninin ardından vatandaşlara Gürses’in anısına akide şekeri dağıtıldı. Müslüm Gürses için bugün Şişli Camii'nde ikindi namazı sonrasında mevlit okutulacak.

DOĞAN CAN CESUR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Müslüm Gürses Nevzat Takmaz Zincirlikuyu Muhterem Nur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title