Haberler

Müslüm Gürses Kabri Başında Anıldı

Arabesk müziğin öncü isimlerinden Müslüm Gürses, vefatının 3. yılında kabri başında düzenlenen törenle anıldı.

Arabesk müziğin öncü isimlerinden Müslüm Gürses, vefatının 3. yılında kabri başında düzenlenen törenle anıldı.

Zincirlikuyu Mezarlığında yapılan törende basın mensuplarına açıklama yapan Gürses'in eşi Muhterem Nur, acı çekmeye devam ettiğini belirterek, "Bir sürü çocuğumuz var sağ olsunlar. Bizi hiçbir sene yalnız bırakmadılar. Allah hepsinden razı olsun. Bir taraftan da bu kadar hayranı, bu kadar seveni olduğu için çok mutluyum. Bu kadar sevginin karşısında benim teşekkürüm az" dedi.

Müslüm Gürses'in son iki albümünün yapımcısı Yusuf Ziya Oran, Gürses'in yokluğuna alışamadıklarını dile getirerek şunları söyledi:

"35 yıllık dostluğumuz var. Bizdeki anıları çok fazla. Hala bizimleymiş gibi hissediyoruz. Ülke için çok büyük bir kayıp. Müzikte devrim yapan sanatçılardandı. Kulvar değiştiren sanatçıların kariyer erozyonuna uğrama ihtimali fazla. Müslüm Ağabey, müzikte tür değiştirmekten, farklı şarkılar okumaktan korkmayan ve bunların hakkını veren bir solistti. Arya koysanız önüne aryayı da arya gibi okurdu. Çok büyük bir değerdi. Bir Müslüm Gürses daha gelmez."

" Cem Karaca, Müslüm Gürses'in hayranıydı"

Cem Karaca'nın eşi İklim Karaca da Gürses'i severek dinlediklerini aktararak, "Cem, rock müzik ozanıydı ama Müslüm Gürses de onun için blues söyleyen çok önemli bir sanatçıydı. Cem Karaca, Müslüm Gürses'in hayranıydı. Ülkelerini çok iyi tanıyan, ülkelerini çok seven ve ülkelerinin müziğini yapan insanlardı. Bir zamanlar 'Arabesk yoz müzik' demiş Cem Karaca. Sonra da Müslüm Gürses'in de katkısıyla fikri değişmişti. Pişman olmuştu. Cem, Ahmet Kaya dinlediği gibi Müslüm Gürses de dinlerdi" ifadelerini kullandı.

Merhum sanatçının hayranlarının da katıldığı törende, şarkıcılar Zara ve İzzet Yıldızhan ile Gezegen Mehmet olarak bilinen radyo programcısı Mehmet Akbay da hazır bulundu.

Gerçek adı Müslüm Akbaş olan 1953 Şanlıurfa doğumlu sanatçı, ilk kez 1968'de "Emmioğlu/Ovada Taşa Basma" isimli plağını çıkarmıştı.

Sanat hayatına birçok albüm sığdıran, yaptığı müzik ve hayran kitlesiyle tez konusu olan Gürses, yaklaşık 40 filmde de rol almıştı.

Gürses, baypas ameliyatından sonra akciğer ve kalp yetmezliği nedeniyle yoğun bakıma kaldırıldıktan 4 ay sonra, 3 Mart 2013'te hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Müslüm Gürses Muhterem Nur Zincirlikuyu Cem Karaca Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title