Haberler

Muşlu Çiftçilerden Suriye'ye Buğday Desteği

Muş'un Bulanık ilçesine bağlı Rüstemgedik ve Erentepe beldelerindeki çiftçiler, Rojava'ya 40 ton buğday yardımında bulundu.

Muş'un Bulanık ilçesine bağlı Rüstemgedik ve Erentepe beldelerindeki çiftçiler, Rojava'daki Kürtlere 40 ton buğday yardımında bulundu.

Rojava için buğday kampanyası başlatan çiftçiler, toplanan yaklaşık 40 ton buğdayı bir tır ile bölge halkına gönderdi.

Rüstemgedik Belediye Başkanı Abdullah Aydın, yaptığı açıklamada, beldedeki hayırsever vatandaşlara yaptıkları yardımdan dolayı teşekkür etti.

Rojava için çiftçilerin buğday desteği sunduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Rojava şereftir, vicdandır, namustur ve haysiyettir. Kampanyamız bundan sonra da devam edecek. Buğdayın ve ekmeğin olmadığı yerde çocuklar aç ve susuz kalır. Halkımızın Rojava ve Şengal'e ilgisiz olmadığını, cebinden, kesesinden, sofrasından, maaşından kısarak Rojava için gerekli olan desteği yoğun bir şekilde verdiğini görüyoruz."

Erentepe Belediye Başkanı Mehmet Tanrıverdi ise, Rüstemgedik beldesiyle işbirliği halinde 40 ton buğday yardımı göndermenin mutluluğunu yaşadıklarını anlatarak, yardımların süreceğini dile getirdi. - Muş

Kaynak: AA / Yerel

Rüstemgedik Erentepe Rojava Muş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title