Haberler

Muşlu 17 Yaşındaki Emine'nin Tek İsteği Okula Dönmek

Güncelleme:

Muş'ta oturan 17 yaşındaki Emine Akyol, anne ve babasının rahatsızlığı, ekonomik sorunlar nedeniyle yarım bıraktığı eğitimini tamamlamak için yetkililerden yardım istedi.

Muş'ta oturan 17 yaşındaki Emine Akyol, imkansızlıklar nedeniyle yarım bıraktığı okulan dönmek yetkililerden yardım bekliyor.

OKULUNU YARIM BIRAKMAK ZORUNDA KALDI

Merkeze 35 kilometre uzaklıktaki Dumlusu Köyü'nde oturan Aysel-Heybet Akyol çiftinin 5 çocuğundan Emine Akyol ilkokul 4'üncü sınıfta anne ve babasının hastalığı, ekonomik sorunlar nedeniyle okulunu yarım bırakmak zorunda kaldı.

TEK ARZUSU OKULUNU TAMAMLAMAK

İki ablasının evlenmesi üzerine kalp ve mide hastası babası ile bel fıtığı rahatsızlığı bulunan annesine yardım etmek için eğitime son veren Emine Akyol, evin yükünü sırtlamak zorunda kaldı. Ev işlerinde annesine, hayvancılıkla uğraşan babasına da diğer işlerde yardım eden Emine'nin tek arzusu okulunu tamamlamak.

"BABAMA YARDIM EDİYORUM"

Elinden bir an olsun kitap düşürmeyen Akyol, şöyle dedi:

"Okumayı çok istiyorum. Annemle babam rahatsız olduğu için okuyamadım. Bu köyde çocuklar ilkokul 4'e kadar okuyorlar. Daha sonra Serinova ya da Muş'a gidiyorlar. Annem bel fıtığından ameliyat oldu. Şimdi hastanede. Babama yardım ediyorum. Koyunlara bakıyorum, otlarını veriyorum. Evde yemek, bulaşık ve temizliği de yapıyorum.

"OKUYABİLSEM POLİS OLMAK İSTERDİM"

Maddi durumumuz iyi olmadığı için okuyamadım ama okumayı çok istiyorum. Okuyabilsem polis olmak isterdim. Her gün evde de kitap okuyorum. Koyunların önüne gittiğim zamanda kitap okuyorum, sonra eve geldiğimde yine kitap okuyorum. Yeniden okula döneceğim günlerin hayaliyle yaşıyorum."

BABASI DA OKUMASINI İSTİYOR

Kızı Emine'nin okumasını çok istediğini belirten 50 yaşındaki baba Heybet Akyol ise borçları nedeniyle kızını okula gönderemediğini bildirdi.

Eşinin 8 kez ameliyat olduğunu söyleyen Heybet Akyol, "15 yaşındaki oğlum Muhammet de benim gibi kalp hastası. Kalp damarında çatlak ve tıkanma var. Hastalıklar ve maddi imkansızlık nedenleriyle Emine'yi okula gönderemedim. Benim hayvanlarım var, onlarla uğraşıyorum. Emine olmasa perişan olurdum. Emine bana destek oluyor. Ben de ne yapayım bilmiyorum? Kızımın en büyük hayali yeniden okula gidebilmek. İnşallah hayali gerçekleşir" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muş Yerel Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (35)

ZAZA:

Devletimiz sesini duyar okutur biz Türkler her zaman zor zamanlar geçirdik yeri geldi Bingölde, yeri geldi Karadenizin en zor yollarında okula gitmek için çok çileler çektik. okumak isteyenin önünde kimse duramaz

41
16
yanıtYanıtla
DOĞULU:

Arkadaşlar cok boş muhabbet eden var ayrıca sayfada dikkatimi çekiyor hergün sürekli provakatör hdpliler var bunlar belirli kişiler ve coğu ermeni kökenli bilerek provakatörlük yapıyorlar. Muşta çok sayıda Türk köyü vardır hatta bir ilçesinde hepsi Türktür. Maalesef Muşun yerlisi coğu Türk olduğu halde coğu asimile edildi. Halen bazıları farkında değil yaşananların Muş, Van buralara o kadar göç olduki o yüzden kimse burada boş edebiyat yapmasın gerçekten vatansever Muşlu çok

35
2
yanıtYanıtla
BEN TURKUM:

Inaniyorumki bu bacimizin kalbi okadar temizki okumus insanlara bin basar cunku o hayati okumus gerisi hep yalan . allah yuzune baksin

36
0
yanıtYanıtla
AHMET:

İNANMAYIN, PARAYI ALIP DAĞA ÇIKIYORLAR.

4
25
yanıtYanıtla
Doğu okursaMobil-ANDROID:

Doğu okursa yazarsa bilirse anca o zaman tek Türkiye olur. yoksa cahil insanları kandırmak kolaydır ama okur yazar akıllı ise miletinden edemez kimse (bende doğuluyum)

22
5
yanıtYanıtla
umit2500Mobil-ANDROID:

bosvirrr okutsan da ne olcak bırak yanında kalsın yardım etsin Size sahip çıksın zora gelince devlet bakmiiiii demiiii

0
27
yanıtYanıtla
Ercan:

devlet imn öğrenci yurtlarına yerleşip okuyabilir. Doğulu iş adamları bölge halkının eğitimi için kaç okul kaç yurt yaptırdı? Batı da bu işleri hayırseverler yaptırıyor. doğuda hayırsever yokmu?

23
2
yanıtYanıtla
CELAL:

Bu hdplileri birileri görevlendirmiş buraya hep aynı kişiler coğuda kürt filan değil bilerek bütün gün dolaşıyorlar sayfalarda insanları birbirine düşürüyorlar

18
6
yanıtYanıtla
dadas 25:

Allah sen senin gibilerin yardımcısı olsun balım elimden gelsene sana yardım etsem

22
0
yanıtYanıtla
... Mobil-IOS:

Şu şerefsiZleri defedelim... Seni okuturuz bacım hiç dert etme sen.

20
2
yanıtYanıtla
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title